Haminan talousalueen uutislehti

HaPK:n nousuhaaveet murenivat

Haminan Pallo-Kissojen haaveet noususta kakkosdivariin murenivat kotikentällä SexyPöxyille kärsittyyn 0–2 (0–2) tappioon. Joukkueiden ensimmäinen karsintapeli Espoossa päättyi 2–2 tasapeliin, joten SexyPöxyt lunasti divaripaikan yhteismaalein 4–2.

Rauhankadun kentällä oli tunnelmaa, kun arviolta 500 katsojaa miehitti katsomot.

Pelissä vieraat olivat niskan päällä alusta alkaen. Oli HaPK:llakin toki tilanteensa, mutta vieraat pelasivat tilanteensa ratkaisupaikkoihin saakka. Joukkueessa oli kokemusta kovemmistakin peleistä, esimerkkinä HJK:n paidassa useita suomenmestaruuksia saavuttanut Erfan Zenelli.

HaPK:n valmentaja Saku Halonen sanoi, että hänen joukkueensa ei ollut ihan valmis peliin.

– Avausjakso näytti vieraitten paremmuuden. He voittivat taistelupallot kovalla prosentilla. Maalinsa vieraat saivat kuitenkin turhan helpolla, sanoi Halonen.

– Valitettavasti emme saaneet tähän paikkaan kauden parasta peliämme, jota olisi tarvittu. Sexy Pöxyt oli tässä pelissä selvästi terävämpi, kuin joukkueiden ensimmäisessä karsintapelissä.

Päättynyt kausi oli kuitenkin yksi Pallo-Kissojen historian parhaista. Kun joukkue konttasi pari – kolme edellistä kautta kolmen pohjilla, nyt joukkue oli kauden alusta alkaen aivan kärjen tuntumassa. Joukkue oli voittamaton kotikentällään ja lohkovoittokin tuli selkeällä erolla seuraavaan.

– Tämän joukkueen tavoite oli selviytyä lohkossamme kolmen sakkiin. Kun peli lähti sujumaan, rimaa nostettiin. Pari edellistä kautta meillä oli todella nuori joukkue, johon nyt saimme lisää kokemusta. Se näkyi tuloksena, sanoi Halonen.

Palloliiton sarjamääräysten mukaan kolmesta etelän kolmosdivarin lohkojen voittajajoukkueista yksi nousi kakkoseen suoraan ja kaksi muuta karsi noususta. HaPK hukkasi suoran nousun paikkansa häviämällä syyskuussa Kotajärven Pallolle yllättäen 2–3. Sen pelin voitolla HaPK olisi noussut kolmosen joukkueista parhaana lohkovoittajana suoraan kakkoseen.

Halonen sanoo, että joukkue nollaa nyt kauden pienellä tauolla.

– Kellään pelaajalla ei ole ensi kaudesta sopimusta, mutta uskon tämän joukkueen rungon jatkavan ensi kaudellakin, tuumi Halonen.

HaPK:n valmentajakaksikko Saku Halonen (oik.) ja Juha Jokela apeissa tunnelmissa odotellessaan erotuomarin loppuvihellystä.

Mamet hyvästeli kotiyleisönsä

Haminan Pallokerhon pelipaitaa 15 kauden ajan kantanut Mamet Mula pelasi lauantaina uransa viimeisen pelin. 37-vuotias pelimies on päättänyt jättää kentät nuoremmille.

– Peliura on nyt taputeltu. Mukaan olen saanut paljon mukavia muistoja, vain se mansikalla koristeltu kermakakku jäi saamatta, harmitteli Mamet HaPK:n lauantaina kärsimää kakkosdivarin karsintatappiota SexyPöxyille.

– Tällaista jalkapallo on, tulee voittoja ja tappioita, ne kuuluvat lajiin. Ylpeä olen koko joukkueesta ja koko kaudesta, kiteytti Mamet.

Mamet on nähnyt HaPK:n ankeitakin kausia. Joukkue on pudonnut kolmosdivarista neloseenkin, josta sitten tultiin parin kauden jälkeen ylös.

Mamet Mula on pelannut muutamaa kautta lukuunottamatta koko uransa HaPK:ssa. KooTeePeessä meni jokin kausi, senjälkeen Atlantiksessa. Kun edessä oli paluu Haminaan, HaPK oli ainoa vaihtoehto.

– Nyt Haminan edustusjalkapallo näyttää hyvältä. Siitä suuri kiitos kuuluu HaPK:n päävalmentajalle Saku Haloselle, joka on tehnyt suuren työn.

– Arvostusta ansaitsee koko joukkue, joka on täynnä sitoutuneita, lahjakkaita nuoria pelaajia, jotka ansaitsisivat pelata ylempänäkin. Tältä ryhmältä voi odottaa hyvää tulosta ensi kaudellakin!

Lauantaina karsintapelin jälkeen Mamet Mula huudatti kannattajiaan ja myös kiitti heitä vuosien kannustuksesta.

Jaa artikkeli somessa

Lähetä tai printtaa artikkeli