Timo ja Jantamas Pitkänen avasivat viikko sitten ravintolansa Haminassa.

Haminan Sibeliuskadulla on jälleen tarjolla monipuolisia ravintolapalveluja. Thaityylinen ravintola Udon Street Food selvisi synnytystuskistaan ja ravintola avasi ovensa Sibeliuskatu 32:ssa viime viikolla.

Spa Hotell Haminan katutasolla toimivan Udon Street Foodin alkuvaiheissa oli erilaisia käänteitä. Kolme kesää yritys tarjosi thairuokaa Haminan torilla ravintolakeittiöksi varustellussa vaunussa, kunnes tuli mahdollisuus siirtyä toimijaksi hotellin ravintolaan.

– Hankkeemme näytti jo menevän karille, kuten myös avioliitto thaimaalaisen vaimoni kanssa. Kun asiat saatiin selviksi perhepiirissä, päätimme puhaltaa uudelleen henkiin hankkeen siirtyä hotellin ravintolaan, kertoo Timo Pitkänen.

– Taakse on jäänyt ammatti putkimiehenä, sitä työtä tein 26 vuotta. Nyt aion imeä kaiken opin ravintola-alasta.

Pitkäsen vaimo Jantamas uurastaa keittiössä ja näinä päivinä keittiöön saapuu myös toinen ammattilainen.

– Myös salin puolelle olemme palkanneet tekijän. Viinit ja muut virvokkeet saamme listalle heti, kun AVI on käsitellyt lupa-asiamme.

– Vaimo on thaimaalaisen ruoan ammattilainen. Laadusta emme aio tinkiä, missään ei saa fuskata, tuumii Pitkänen.

Ravintola Udon Street Food aloittaa lounaan tarjoilulla, jonka jälkeen jatketaan à la carte -listalla. Ravintola on avoinna arkisin klo 11 – 20 sekä lauantaisin klo 12 – 20.

Kotipizza uusissa tiloissa

Reilu viikko sitten avasi myös Haminan Kotipizza, joka muutti myös Sibeliuskatu 32:een, mutta rakennuksen toiseen päätyyn aivan ravintola Jack-Upin naapuriin.

– Uusissa tiloissa saimme rakennettua toimivamman keittiön. Myös asiakaspaikkojemme määrä kasvoi, kertoo Haminan Kotipizzan Satu Peltola.

– Ensimmäiset viikot ovat olleet toimintojen hienosäätöä. Keittiömme on nyt saatu kaikilta osin toimivaksi.

Julia Liikkanen on yksi Haminan Kotipizzan taitavista pizzanpyörittäjistä.