Haminan talousalueen uutislehti

Pohjolan luontoa akvarelleina ja valokuvina

Odotettuaan kärsivällisesti Santeri Sirrola sai joutsenen sopivasti kameransa hollille. Niina Kari esittelee maalaamaansa akvarellia Sateen jälkeen.

Kun akvarellisti Niina Kari pystytti edellisen kerran taidenäyttelyn Haminan kirjastogalleriaan viitisen vuotta sitten, hän sai kumppaneikseen kaksi serkkuaan, Marita Pielan ja Outi Karhun, joka rikastutti kahden akvarellistin töitä runoillaan.

Kun Niina tiistaina avasi uuden näyttelyn Kauneutta Pohjolassa, kumppaniksi tuli valokuvineen oma poika, 16-vuotias Santeri Sirrola.

Kotkan lyseon lukion ykkösluokalla opiskeleva Santeri on jo kokenut valokuvaaja, sillä ensimmäisen järjestelmäkameransa hän sai 9-vuotiaana.

– Innostus valokuvaamiseen kasvoi pojalla nopeasti kameran uusien ominaisuuksien myötä. Santerin kuville on aina ollut tyypillistä erikoiset kuvakulmat. Kuvista avautui maailma, mitä en aikuisen silmin edes huomannut, sanoo Niina.

Maisemakuvaus ei Santeria kiinnosta, ne aiheet hän jättää äidilleen.

– Luontoa toki kuvaan, mutta pyrin kuvissani mahdollisimman lähelle kohdettani. Tämä on hieno harrastus, mutten usko koskaan kuvaavani ammattilaisena työkseni. Sähkötekniikka ja esimerkiksi vanhat höyrykoneet kiinnostavat enemmän, tuumii Santeri.

Kirjastogallerian iso näyttelytila kiehtoo taiteilijaa. Maalaaminen vesiväreillä on Niinan juttu, öljyvärit hän jättää suosiolla muille.

– Tärkeää minulle on ollut käyttää eri akvarellitekniikoita mahdollisimman monipuolisesti. On löydettävä oikea tekniikka oikeisiin aiheisiin. Akvarelleilla pystyn toteuttamaan parhaiten haluamani tunnelman teokseen. Tauluissani yhdistyy valo  ja varjo, pehmeys ja voima, sekä niiden eri puolet.

Aiheensa Niina Kari ammentaa luonnosta ja hän maalaa myös merimaisemia.

– Taidemaalarin onnistuminen on usein hallittujen sattumien summa, tunteita pitäisi pystyä välittämään myös katsojille, arvioi Niina.

Näyttelyyn Kauneutta Pohjolassa voi tutustua Haminan kirjastogalleriassa  21. marraskuuta saakka. Niina Kari ja Santeri Sirrola ovat hinnoitelleet 43 työtään kohtuuhintaisiksi, alle 100 euroon, jotta mieluisan taulun hankinta ei kenelläkään jäisi rahasta kiinni.

– En aio säilöä töitäni pölyisiin varastoihin, mieluummin välitän töilläni iloa luonnostamme muillekin.

– Yksi suurista haaveistani on aina ollut näyttelyn pystyttäminen oman pojan kanssa! Nyt haave toteutui! hehkuttaa Niina Kari.

Jaa artikkeli somessa

Lähetä tai printtaa artikkeli

Previous slide
Next slide