Jussi Kurvin kätten jälki näkyy Rampsilla. Ravintolan puitteet ovat kohentuneet terasseineen, samoin kaksi Rampsin tilaussaunaa.

Tervasaaren uudistetut saunat ovat valmiina avantouintikauteen. Avoimet saunapäivät ovat keskiviikkoisin klo 16 – 20 ja sunnuntaisin klo 13 – 17. Saunapäivinä maksut ovat 8 euroa/kerta, oikeuttaen puolentoista tunnin saunomiseen.

– Tuolloin ei vastaanoteta tilaus- eikä ryhmävuoroja, sanoo saunamajuri Jussi Kurvi, jonka kätten jälki näkyy kunnostetuissa saunoissa.

– Kesän aikana olen uusinut molempien saunojen pinnat, panelit ja kaakelit. Uutta ovat myös molempien saunojen uintilaiturit. Kestää kyllä vaativankin tarkastelun, sanoo Kurvi, ammatiltaan kirvesmies.

Kurvi ja hänen puolisonsa Maiju Kilpi rantautuivat Tervasaaren Aallokon maisemiin kesäksi 2019. Nyt yrittäjäpariskunnalla on takanaan jo neljä kesää ravintolassa Rampsi Kitchen & Lounge ja neljäs sesonki on alkamassa myös saunan puolella.

Rampsin tilaussaunat ovat ryhmien suosikkeja. Saunat ovat samankokoisia, toisessa on vain väljemmät oleskelutilat.

– Vaikka varsinainen avantouintikausi on vielä edessäpäin, saunoilla ja kylmävesiuinnilla on jo kova kysyntä. Varauksia ryhmille on sisällä ihan jouluun saakka.

Koronan piinan hellitettyä Rampsilla hymyillään:

– Takana on neljä hienoa kesäsesonkia, ja kesäterassien laajennukset ovat ajoittuneet loistavasti. Jopa juhannuksena terassimme oli täynnä asiakkaita, tunnustaa Kurvi.

Saunojen kysyntä on ollut kiivasta koko kesän, eikä loppua näy.

– Tervasaaren hyvinhoidetut saunat ovat käyntikortti koko kaupungille. Se harmittaa, että Tervasaaren campingpaikat jäivät tietöiden alle. Olemme jo esittäneet parin – kolmen matkailuautopaikan rakentamista Yrjösenpohjan puolelle.

Saunojen nettivaraukset mahdollistuvat piakkoin osoitteessa rampsi.fi.