Haminan talousalueen uutislehti

Makea elämä vie Elenaa

Tämä juhlakenkä on silkkaa suklaata, esittelee Elena Karhu.

Haminalainen Elena Karhu panostaa makeaan elämään. Hänen yrityksensä Sweet Bunch valmistaa asiakkailleen mittatilaustyönä lahjoja, joiden keskeinen rakennusaine on suklaa.

– Aikaisemmin tein erilaisia huovutustöitä. Niillä oli myös hyvä kysyntä, mutta työ oli kovin hidasta, kannattavuus kärsi. Nyt panostan makeisiin lahjoihin, joita asiakkaat voivat tilata omien toiveidensa mukaan, kertoo kaksi vuotta sitten Sweet Bunchin perustanut Elena.

Pienten lasten kotiäiti haikaili jo pääsyä työelämään, mutta kun töitä ei järjestynyt mistään, oli perustettava yritys.

Kun kyse on lahjoista, parhaita sesonkeja lahjamestarille ovat äitienpäivät, isänpäivät, valmistujaiset sekä joulu.

Suklaalahjan mahdollisuuksia on paljon.

– Esittelen asiakkaalleni laajan malliston, joka on kuitenkin vain viitteellinen. Jokaiseen tilaukseen asiakas voi jättää omat toiveensa.

Murmanskissa Venäjällä syntynyt Elena muutti Suomeen 2014 opiskeltuaan ensin Petroskoissa ja Pietarissa. Perhe asuu kauniissa omakotitalossa Uudessa-Summassa. Aviomies työskentelee alueen suurimmassa konepajassa, 8-vuotias poika käy koulua, 5-vuotias aloittaa ensi vuonna esikoulun.

– Käytän lahjoissani mielikuvitusta rajattomasti. Suklaamansikat ovat asiakkaitten suosiossa, kukka-asetelmiin voi sisällyttää vaikka ranskalaisia macarons-leivoksia. Niistä voi kätevästi visioida vaikka ylioppilashattuja, se aika on taas keväällä.

Kun Elena ei ollut tyytyväinen maahantuotuihin leivoksiin, hän päätti ryhtyä valmistamaan leivoksensa itse.

– Kimppuni voivat olla makeita tai suolaisia. Niissä voi olla kukkia, suklaamansikoita, macarons-leivoksia, makkaroita, pähkinöitä, hedelmiä, vihanneksia. Vain mielikuvitus on rajana.

– Hienon säväyksen lahjan saajalle tekee vaikkapa lahjaboksiin upotettu kuoharipullo!

Suklainen kukkakimppu on joulun juttuja.

Elena Karhulle suklaa on tärkein materiaali. Raakasuklaana hän käyttää belgialaista Callebaut-suklaata, jonka hän tilaa Belgiasta.

– Callebaut-suklaa soveltuu parhaiten muokkaamiseen, se ei ole myöskään liian makea. Suklaa temperoidaan ennen sen käyttöä tuotteissa, jotta siitä tulee rapea ja kiiltävä. Suklaan salat -verkkokurssilla opetan erilaisia suklaan käsittelytekniikoita. Temperointitekniikoita on erilaisia ja ne ovat hyvin tarkkoja.

– Suosittuja lahjoja ovat valmistamani suklaalevyt, joihin voidaan kirjailla asiakkaan haluamia tekstejä, jolloin niistä tulee suklaapostikortteja. Suklaapostikortit voin lähettää asiakkaalle myös postitse.

Sweet Bunchin kiireet alkavat aina juhlapäivän lähestyessä:

– Näitä tuotteita ei voi valmistaa varastoon vaan asiakkaalle tilaukset toimitetaan juuri valmistuneina. Suklaalevyjä voin kuitenkin valmistaa varastoonkin. Tilauksia vastaanotan niin paljon, kuin ehdin niitä valmistamaan.

Elena on aloittanut vastikään Suklaan salat -verkkokurssin, jossa hän opettaa valmistamaan suklaaherkkuja.

Suklaalevy sellaisenaan kulkee asiakkaalle vaikka kirjekuoressa.

 

Jaa artikkeli somessa

Lähetä tai printtaa artikkeli