Haminan talousalueen uutislehti

Pääkirjaston remontti kestää, palvelut paranevat

Kuvataiteilija Varpu Erosen seinämaalaus on jo valmiina lehtilukusalissa odottamassa lastenosaston laajentumista. – Tähän kun vielä saadaan kalustus, tekninen isännöitsijä Sari Antila (vas.), kirjastopalvelujen esimies Laura Korhonen ja kiinteistöpäällikkö Sami Kahila ihailevat värikästä ja kutsuvaa tilaa.

Pääkirjaston tilauudistus jatkuu edelleen. Keväällä muutettiin aikuisten lainausosaston hyllyjen sijoittelua ja se oli vasta alkua, syksyllä alkoi varsinainen remontti.

– Lastenosasto laajenee lehtilukusaliin joka muuttaa kirjaston perälle, jonne tulee myös hiljaisen työskentelyn tila. Näiden muutosten johdosta myös osa henkilöstön tiloista lohkaistaan asiakaskäyttöön, luettelee kirjastopalvelujen esimies Laura Korhonen.

Kirjastossa on meneillään hanke ”Elämyksellisyyttä ja osallisuutta lasten ja nuorten kirjastotoimintaan ja -tiloihin”.

– Lastenosaston laajennus helpottaa mm. tiedonhankinnan opetusta ja satutuntien pitoa.

Kirjaston lainaustiskien lähellä olevat kuunteluhuoneet puretaan ja niiden tilalle on jo tuotu kaksi äänieristettyä, liikuteltavissa olevaa työskentelytilaa.

– Toinen ”lasikopeista” on 1-2 hengen työtila, toinen sopii ryhmätyöskentelyyn. Niitä voi toistaiseksi varata kirjaston neuvontatiskiltä.

Tilauudistuksen piti alun perin valmistua syksyn aikana. Kaupungin kiinteistöpalveluiden pääosin omana työnä tehtävä remontti tulee kuitenkin viivästymään. Syynä on mm. tällä hetkellä koko rakennusalaa vaivaava komponenttipula.

Kun jonkin kohteen aikataulu muuttuu, vaikuttaa se yleensä muihinkin työkohteisiin. Myös tekijöistä on ollut pulaa, sillä työkohteita on muuallakin.

– Aivan varmaa päivää remontin valmistumiselle on vaikea sanoa. Kevääseen se kuitenkin menee, aprikoi kiinteistöpäällikkö Sami Kahila.

– Tilauudistuksen yhteydessä päivitetään myös talotekniikkaa tähän päivään. Hienoa että kaupunki panostaa kirjaston nykyaikaisiin ja monipuolisiin palveluihin.

– Parannuksiin lukeutuu uusien tilaratkaisujen lisäksi esteettömyyttä edistävä hissi alakerran galleriatiloihin sekä välipala-automaatit.

Kasper-sali on toistaiseksi poissa yleisökäytöstä. Muut palvelut toimivat pääsääntöisesti, tosin   rakennustöistä johtuen saatetaan kirjasto joutua satunnaisesti sulkemaan joiksikin tunneiksi.

– Pahoittelemme myös ajoittaisia meluhaittoja. Ruissalon kirjasto ja monitoimiauto Päivänsäde toimivat normaalisti, Laura Korhonen sanoo ja muistaa samassa:

– Tänään keskiviikkona (16.11.) kirjasto avataan remonttitöistä johtuen vasta klo 15.

Previous slide
Next slide

Jaa artikkeli somessa

Lähetä tai printtaa artikkeli

Veikonkone 19.4.- 23.4. klo 18
Previous slide
Next slide