Haminan talousalueen uutislehti

Sotaveteraaniyhdistys lakkaa, toiminta jatkuu

Haminan-Vehkalahden Sotaveteraanit ry:n kunniapuheenjohtaja Aimo Kiukas (vas.), sotaveteraanit Irma Vitikainen ja Kauko Suurnäkki sekä puheenjohtaja Vesa Kangasmäki RUK:n Pro Patria -taulun alla.

Haminan-Vehkalahden Sotaveteraanit viettivät RUK:n Maneesissa kaksinkertaista juhlaa. Oli kulunut päivälleen 56 vuotta paikallisyhdistyksen perustamisesta. Samanaikaisesti syntymäpäivän kanssa vietettiin muistojuhlaa yhdistyksen purkautuessa.

Jäsenistön ikääntyessä ja veteraanisukupolven vähetessä muuttaa toimintakin pikkuhiljaa muotoaan.

– Toimintamme päättyy vuoden vaihteessa, jolloin konkreettisesti siirrytään veteraaniajasta perinneaikaan, totesi yhdistyksen puheenjohtaja Vesa Kangasmäki tervehdyspuheessaan.

Sotaveteraaniyhdistysten jatkajaksi on perustettu Sotien 1939-45 Etelä-Kymenlaakson perinneyhdistys ja paikallistoimijaksi sen Haminan perinneosasto.

– Yhdistyksen tarkoituksena oli ja on edelleen valvoa ja edistää sotiemme veteraanien yhteiskunnallisia etuja, toimia veteraanien sosiaalisen huollon kehittämiseksi, asuinolojen parantamiseksi ja kuntoutuksen edistämiseksi, edistää veteraaniperinteen keräämistä ja tallentamista sekä pitää veteraanien keskuudessa yhteenkuuluvuutta ja isänmaallista henkeä.

Kunniapuheenjohtaja Aimo Kiukas toi omassa tervehdyksessään esille veteraanityön sidokset muuhun yhteiskuntaan mainiten mm. luotettavat yhteistyökumppanit varuskunnan, kaupungin ja seurakunnan sekä liike-elämän antaman tuen.

Molemmat puheenjohtajat korostivat, että sotasukupolven perinnön vaaliminen on kaikenikäisten suomalaisten asia.

Tätä seikkaa alleviivasi juhlaohjelma, jota esittämässä oli neljän sukupolven edustajia juhlapuheessaan veteraanisukupolven kokemuksia valottaneesta sotaveteraani, kunnallisneuvos Kauko Suurnäkistä Pappilansalmen alakoulun lapsikuoroon.

Juhla päättyi vaikuttavasti MPK:n soittokunnan, Etelä-Kymenlaakson Veteraanikuoron ja Pappilansalmen alakoulun kuoron yhdessä esittämään Veteraanin iltahuutoon ja Maammelauluun johon yhtyi myös yleisö.

Juhlan loppuhuipennuksessa esiintyivät Pappilansalmen alakoulun kuoro (joht. Päivi Tolsa), Etelä-Kymenlaakson Veteraanikuoro (joht. Erkki Kapiainen) sekä MPK-soittokunta (joht. Timo Jaakkola)
Previous slide
Next slide

Jaa artikkeli somessa

Lähetä tai printtaa artikkeli

Lue myös