Haminan talousalueen uutislehti

Museoiden joulukausi tarjoaa jokaiselle jotakin

Annan Narinkoilla nähdään tänäkin vuonna lumiukko Tumidus, Tonttukuningatar ynnä muita tonttuja ja keijuja.

Kauppiaantalomuseon joulu käynnistyy näyttävästi lauantaina 3.12., jolloin kaupparakennuksessa avautuu uusi joulutarina ja pihapiirissä järjestetään perinteinen Annan Narinkat -joulutapahtuma. Museoalue on avoinna klo 12–16 ja sinne on vapaa pääsy.

Annan Narinkat tarjoaa tavallistakin laajemman kattauksen erilaisia käsityötuotteita sinapista saaristolaisleipään ja kirjoista keppihevosiin.

Markkinarauha julistetaan fanfaarin säestyksellä sisäpihalla klo 12.15. Kaponieeri-kvartetti esiintyy uljaissa univormuissaan päärakennuksen isommassa salissa klo 12–15 välillä.

Piharakennuksessa Mattilassa palvelee tutusti Etelä-Kymenlaakson Kalevalaisten Naisten kahvila. Lapset voivat bongata pihapiiristä kummia siivekkäitä, ja markkinaväkeä viihdyttävät WiuhkaWeinarien jouluiset satuhahmot.

Kauppiaantalomuseon joulutarina Marian ja Johanin joulu ajoittuu vuoteen 1866, jolloin talon omisti kuparinpakottajamestari Grönberg.

Joulutunnelmassa on parantamisen varaa, sillä mies on sortunut viinaan ja tuhlailuun. Kuparinpakottajan tytär Maria löytääkin joulu­ilon kondiittorinleski Engzeliuksen talosta, jossa elää muuan nuori kultasepänkisälli Johan. Etteivät nuoret hiukan ihastuisikin toisiinsa…

Joulutarinaan pääsee tutustumaan 3.12.2022–1.1.2023 ke 14–18, to–su 12–16, suljettu ma–ti sekä 24.–25.12.2022.

Kaupunginmuseokin joulutunnelmissa

Kaupunginmuseokin verhoutuu joulutunnelmaan ja pitää ovensa avoinna joulukuussa myös sunnuntaisin. Molempien museoiden puodeista löydät mm. kotimaisen Weisteen joulukoristeita sekä Lehmus Roasteryn kahvia ja Wehmaisin teetä.

Museoiden joulukalenteria julkaistaan jälleen kuva kerrallaan 1.12. alkaen jouluaattoon asti klo 10 museoiden Facebook-sivulla: www.facebook.com/haminankaupunginmuseot sekä Insta­gramissa: haminanmuseot.

Tällä kertaa varaston kätköistä pääsevät päivänvaloon Aleksander Borodulinin valmistamat ja hänen Olga-vaimonsa maalaamat hauskat kukkopillit. Borodulin lahjoitti kokoelman Kauppiaantalomuseoon vuonna 1979, eikä niitä ole nähty esillä yli neljään vuosikymmeneen.

Museot ovat osallistuneet jo useana vuonna Haminan Linnoituksen Wanhojen Talojen joulukalenteri-ikkunoihin. Tällä kertaa ikkuna löytyy museon toimistolta osoitteesta Kirkkokatu 1B. Museon kalenteri-ikkunan avajaisia vietetään to 8.12. klo 18.

Lue lisää aiheesta:

Jaa artikkeli somessa

Lähetä tai printtaa artikkeli

Lue myös