Haminan talousalueen uutislehti

Harrastukset vetivät koululaisia muttei muita

Kaksoset Toivo ja Tara Wilen tutustuivat äitinsä Sonalin kanssa pelastusköyteen ja pääsivät harjoittelemaankin heittoa. Oppaana Päivänpoikien Mika Ramu.

Haminalaiset ovat laiskahkoja hakeutumaan uusiin harrastuksiin. Meltin jalkapallohalliin järjestetty avoin harrastuspäivä olisi jäänyt kevyeksi, ellei kaikille peruskoulujen oppilaille olisi suotu mahdollisuutta osallistumiseen.

– Esillä oli 16 pistettä, joissa seurat ja järjestöt esittelivät toimintojaan. Vauhtia oli päivällä, kun oppilaat täyttyvät hallin. Kun klo 15 odotimme muita, halli hiipui, kertoi nuorisokoordinaattori Jenny Amperla.

Päivän suosikkikohteisiin kuului partiolippukunta Päivänpoikien esittelypiste, jossa esiteltiin temppuja hukkuvan pelastamiseksi.

Kalle Taskinen (oik.) palkkasi harrastuspäivään apulaisekseen Jaro Saikkosen, joka on myös frisbeen harrastaja.

– Pelastusliinan heittäjiä riitti. Pinnan alle kuvaannollisesti uponnutta nukkea pommitettiin oikein urakalla pelastusliinalla, kertoi Päivänpoikien lippikuntajohtaja Mika Ramu.

– Päivällä täällä oli tosi tiivis tunnelma, kun paikalla oli ajoittain noin 350 koululaista, yhteensä koululaisten ja opiskelijoiden määrä oli noin 1 500.

Tapahtumaan tavoiteltiin yleisöä koululaisten lisäksi.

– Kaupunki jopa maksoi järjestöille hieman, että paikalle saataisiin järjestöjen omat esittelypisteet pystyyn, totesi Mika Ramu.

Suosiossa oli myös takaoven kautta tapahtumaan livahtanut Kalle Taskinen, Vehkalahden koulun ysiluokan oppilas, joka toi tapahtumaan yrityksensa Fribakiska NY:n.

– Kun sain tapahtumaan apulaiseksi frisbeen hallitsevan Jaro Saikkosen, homma toimi hienosti. Esittelimme lajia ja jaoimme karkkeja. Kaikki tuntuivat viihtyneen, kertoi Kalle.

Kalle on pureutunut oman harrastuksensa kautta frisbeen saloihin.

Nuorisokoordinaattori Jenni Amperla esitteli harrastuspäivään mukaanlähteneiden yhdistysten luetteloa.

– Jaan neuvontaa lajin perusasioihin. Teen tilauksesta keikkoja yrityksiin ja porukoihin ja tietenkin myyn kiekkoja. Innostus Ruissalossa koulun tienoilla on kova, kertoi viitisen vuotta sitten lajin parissa aloittanut Kalle, joka perusti yrityksensä Fribakiska KY:n elokuussa.

– Tämä on helppo laji harrastaa. Porukoissakaan ei törmää kielimuuriin. Mukava irtiotto arjesta.

Vehkalahden koulun ysiluokkien yrittäjyyskurssilaiset ovat perustaneet syksyn aikana 10 NY-yritystä, joita oppilaat pyörittävät oikeiden yritysten tavoin tulot ja menot kirjaten hankkien myös materiaalit ym.

– Paljon on syntynyt hienoja oivalluksia. Innoissaan ovat yrityksiään kehitelleet. On autojen imurointia, kioskinpitoa, lastenhoitoa ja vaikkapa haravointia, valistaa yrittäjyyskurssin toinen opettaja Ira Taskinen.

Lue lisää aiheesta:

Previous slide
Next slide

Jaa artikkeli somessa

Lähetä tai printtaa artikkeli