Haminan talousalueen uutislehti

Kaupunginjohtajan valintaprosessi eteni

Uuden kaupunginjohtajan valinta Haminaan on sujunut hyvässä yhteistyöhengessä.

Uuden kaupunginjohtajan valinta Haminaan on sujunut hyvässä yhteistyöhengessä. Virkaan tuli kaikkiaan 37 hakemusta, joista nyt on seuloontunut neljä kärkiehdokasta. Heillä on vielä edessä konsulttiyhtiön soveltuvuustestit ja senjälkeen esittäytyminen Haminan valtuustoryhmille.

Konsultin arvioiden tulokset ovat valmiina itsenäisyyspäivän jälkeen 7.12., jolloin asia on välittömästi myös kaupunginhallituksen listalla. Valtuustolle on varattu 13.12. tilaisuus haastatella ja tutustua hakijoihin, ja sitä ennen valtuustoryhmät saavat ehdokkaiden perusteelliset taustatiedot.

Kaupunginjohtajan valintaa on käsitelty Haminassa jo pari kuukautta. Uuden kaupunginjohtajan persoona kiinnostaa asukkaita, sillä uusi johtaja on virassaan seitsemän vuotta.

Hakuprosessi on sujunut toistaiseksi luontevasti ja yksituumaisesti. Haastattelutyöryhmän arviot jatkoonpäässeistä kävivät yksiin kaupunginhallituksen kanssa ja nyt odotetaan tuloksia kärkiehdokkaiden soveltuvuustesteistä.

Valintaprosessissa ilmeni välittömästi, että Hamina hakee johtajaksi kunnallisen hallinnon osaajaa, vaikka kunnallishallintoa ei viranhakuvaiheessa mitenkään korostettu.

Niinpä hakijoiden joukossa oli laaja kirjo koulutukseltaan erilaisia ihmisiä, jolla oli myös laajaa ja monipuolista kokemusta työelämästä. Laajemman ja monipuolisemman ryhmän ottaminen tarkempaan arviointiin kuitenkin jäi, kun kunnallinen hallinto nousi kaiken yläpuolelle.

Maanantai 19.12. on joka tapauksessa päivä, jolloin valtuusto tekee ratkaisunsa. Siihen mennessä valtuutetuilla on hallussaan laaja tieto ehdokkaiden ominaisuuksista. Jollei päätöstä tuolloin syystä tai toisesta synny, valinta siirtyy ensi vuoden puolelle.

Jaa kirjoitus somessa

Lähetä tai printtaa kirjoitus