Haminan talousalueen uutislehti

Palokunnan tehtävät kiinnostivat Husulassa

Vehkalahden vapaaehtoisen keskuspalokunnan nuoriso-osastossa tällä hetkellä noin 30 nuorta, osaston johtajana on Sanna Jussila. Kuvan nuoret vas. Tatu Leppänen, Jasmin Leppänen, Nelly Harju, Saana Koivuniemi, Samu Kajasranta, Mikko Nurmikumpu, Onni Kajasranta ja Lauri Yli-Sissala.

Vehkalahden VPK:n perinteinen tapahtuma Koko perheen päivä paloasemalla virkisti Husulan kylää. Vieraita Husulan VPK:n maisemissa piipahti vähintäänkin kolmisensataa.

– Kyllä nämä päivät ovat perinteisiä. Koronan vuoksi tapahtumapäivän järjestäminen jäi kahdelta viime vuodelta, mutta tämä päivä taas on osoittanut, että tapahtumapäiväämme on odotettu, sanoi Vehkalahden vapaaehtoisen keskuspalokunnan eli VVKP:n päällikkö Sami Ahlberg.

Joona Koivuniemi ja Jari-Pekka Erfving kuuluvat nuoriso-osastoon.

VPK:n mittava kalustonäyttely kiinnosti erityisesti perheiden poikia. Palomiehen ammatti on monen pojan unelma ja ensimmäinen askel unelman toteutumiseen on liittyminen paikallisen VPK:n nuorisoryhmään. Uusien harrastajien saaminen joukkoihin on yksi tapahtumapäivän tavoitteista.

– Palokunnallamme on noin 60 – 70 starttia vuodessa, pääasiassa masto- ja rakennuspaloja. Lähtövalmiina meitä on 20 mutta voi olla enemmänkin, kertoi päällikkö Ahlberg.

– Nuoria porukassamme on mukavasti, mutta 15 vuoden ikä on haastava, monelta motivaatio loppuu tuossa iässä.

3-vuotias Väinö Niemi tutki antaumuksella VPK:n sammutusauton ohjaamon nappuloita.

Husulan paloasema esitteli koko kalustoaan vieraille. Sammutus- ja säiliöautojen lisäksi pihassa oli mönkijä, vaahtoautovene ja pari miehistöautoa.

– Uusinta kalustoa meillä ovat drone ja 13 metriin yltävä henkilönostin, molemmat ovat palokuntamme omia hankintoja. Sammutuskaluston järein osa tulee normaalisti kierrätyksenä Kymenlaakson pelastuslaitokselta, valistaa Ahlberg.

18-vuotias Juuli Haikka aloitti VPK-harrastuksensa jo 7-vuotiaana, siis 11 vuotta sitten.

18-vuotias Juuli Haikka innostui VPK:n toiminnasta jo 7-vuotiaana.

– Olen mukana nuoriso-osaston kouluttamisessa. Itse opiskelen vartijaksi Haminan Ekamissa, kertoi Juuli.

Kymenlaakson alueella on 27 VPK-yhdistys pohjalta toimivaa palokuntaa, kaksi toimenpidepalkkaista palokuntaa, kolme tehdaspalokuntaa ja kolme sotilaspalokuntaa, joiden kanssa Kymenlaakson pelastuslaitoksella on palokuntasopimukset.

Sopimuspalokunnat hoitavat sopimuksen mukaisesti erilaisia pelastustoimen tehtäviä Kymenlaakson alueella. Reimarin levikkialueella on Vehkalahden vapaaehtoisen keskuspalokunnan lisäksi viisi VPK:ta: Haminan VPK, Klamilan VPK, Virojoen VPK, Virolahden kirkonkylän VPK ja Metsäkylän VPK.

VPK:n tapahtumapäivää on Husulassa jo odotettu, tuumi päällikkö Sami Ahlberg.

Jaa artikkeli somessa

Lähetä tai printtaa artikkeli