Haminan talousalueen uutislehti

Heli tanssi vuoden kulttuuripalkinnon

Tanssitaiteilija Heli Kärki oli haminalaisten suosikki Vuoden kulttuuripalkinnon saajaksi.

Haminan Kulttuuripalkinnon 2022 on tänä vuonna saanut tanssitaiteilija Heli Kärki.

Hän on tehnyt tanssitaidetta Haminassa jo vuosia, mutta erityisen näkyvästi tänä vuonna siirryttyään päätoimiseksi freelancer tanssitaiteilijaksi.

Hän on monipuolinen taiteilija, joka liikkuu ketterästi erilaisilla taiteen kosketuspinnoilla. Yleisön kanssa toimiminen ja osallistava toiminta ovat luonteva osa hänen työotettaan.

Heli Kärki vastaanotti palkintonsa itsenäisyyspäivänä Haminan Raittiustalossa pidetyssä kansalaisjuhlassa.

– Minulla on takana työteliäs vuosi. Kulttuuripalkinnon saaminen on hieno juttu ahkeran syksyn jälkeen, hykerteli taiteilija tyytyväisenä.

Heli Kärjen palkitsemisen perusteluissa käytettiin hänen saamiaan palkintoehdokkuuksia.

Haminan kulttuuritoimi pyysi ja sai yleisöltä ehdotuksia vuoden kulttuuripalkinnon saajaksi ja juuri Heli Kärki nousi ehdotuksissa ykköseksi. Perusteluissa hänet noteerattiin oman taiteenalansa monipuolisena ammattilaisena:

”Ihana persoona!! Esiintyy upeasti! Varsinainen AMMATTILAINEN ja tanssin rakastaja!”

”Omalla taiteellisella aktiivisuudella ja suurella halulla on rikastamassa Haminan kulttuurikenttää ja on lähtenyt aktiivisesti myös toteuttamaan Burleski-iltoja Haminassa.”

”Heli Kärki on tuonut upeita tanssiteoksia kuntalaisten nautittavaksi sekä julistanut tanssin monipuolista ilosanomaa paitsi opetustyössään, niin esim. Burleski-taiteen saralla. ”

Valojen yössä Heli Kärki esitti Haminan kaupunginmuseolla Etsijä-tanssiteoksensa. Hän on laatinut koreografian Haminan teatterissa ensi-iltansa kesällä saaneen Piiritys-nykytanssiteokseen. Hän järjesti yhdessä Haminan teatterin kanssa lokakuussa toista vuotta peräkkäin Haminan Burleski-illan, ja molemmat illat olivat loppuunmyytyjä.

Haminalaiset hän on tutustuttanut tähän taiteenlajiin myös järjestämällä genreen liittyvää opetusta.

Tervasaari Rock -tapahtumassa ja Valojen yössä Heli Kärki toteutti yhdessä Ilkka Muurmanin kanssa lapsille suunnatun osallistavan konsertin Bussikuski Töötti ja Rahastaja Söötti.

Esitysten ja koreografioiden, sekä opetustyön ohella Heli Kärki on aktiivisesti edistänyt myös muuta haminalaista kulttuuriyhdistystoimintaa.

Hän toimii sekä Haminan taideseuran että Haminan runoyhdistyksen hallituksen jäsenenä, ja on ollut mukana järjestämässä tapahtumia myös näiden toiminnan piirissä.

– Opetan, esiinnyn ja opiskelen. Kontaktit yleisöön ovat tärkeitä, niistä saan aina voimaa, sanoo taiteilija.

– Koulutusten kautta pyrin kehittämään omaa instrumenttiani yhä edelleen, kertoi syntyperältään kurikkalainen taiteilija, joka on vaikuttanut haminalaisissa kulttuuripiireissä jo 10 vuotta.

Jaa artikkeli somessa

Lähetä tai printtaa artikkeli