Haminan talousalueen uutislehti

Hevoset Bastionissa -tapahtumasta pysyvä osa Haminan festivaalitarjontaa

Hevoset Bastionissa tehdään yleisölle ja kaupunkilaisille entistäkin näkyvämmäksi. Kuva tämän kesän avajaisparaatista.

Ensimmäinen Hevoset Bastionissa -tapahtuma keräsi positiivista huomiota. Tapahtumassa kävi 15 000 ihmistä eri puolilta Suomea. Talousalueelle vieraat jättivät 2 miljoonaa euroa.

Paikallisille yrittäjille ja sidosryhmille suunnatussa infotilaisuudessa suunnattiin katseet ensi kesän Hevoset Bastionissa -tapahtumaan, joka pidetään 7.-11. kesäkuuta.

– Tavoitteeksi on asetettu 20 000 kävijää. Hevoset Bastionissa on monipuolisin koko hevosalaa esittelevä kesätapahtuma, sanoo järjestelytoimikunnan puheenjohtaja Fred Sundwall.

– Ohjelmaa on niin lapsiperheille kuin hevosiin liittyvästä kulttuurista ja historiasta kiinnostuneille. Lajipuolella meillä on ilo saada esteratsastuksessa ohjelmaan Pohjola Grand Prix -osakilpailu.

– Ravien yhteydessä vietetään Kouvolan kuninkuusravien etkoja, ja päälle päätteeksi juhlistetaan myös raviurheilun ja hevoskasvatuksen keskusjärjestö Suomen Hippoksen 50:ttä toimintavuotta.

Uutena lajina mukaan tulevat mm. kenttäratsastus ja lännenratsastus. Kenttäratsastuskilpailut järjestetään Harjun Oppimiskeskuksessa, josta siihen löytyvät valmiit puitteet.

– Yleisölle Harjuun järjestetään linja-autokuljetus Haminasta.

Este- ja kouluratsastuksen kilpailuluokat käydään edelleen Bastioniin rakennettavalla kentällä.

Vauhdikkaat cityravit siirtyvät Kadettikoulunkadun suoralta kauppatorin tuntumaan, mahdollisesti Kaivokadulle. Kadun taloyhtiöiden kanssa asiaa aletaan pohtia lähiaikoina.

– Torin varteen tulisivat siirrettävät katsomot. Ravit tullaan keskittämään yhteen päivään, kertoo Hevoset Bastionissa tapahtumatuottaja Mikko Luhtala.

Tapahtuma luo myös paikallisille yrityksille mahdollisuuksia tuoda esille ja kehitellä tuotteita ja palveluita.

– Esimerkiksi ruokapalveluihin toivotaan enemmän tarjontaa ja monipuolisuutta, Mikko Luhtala mainitsee.

– Raatihuoneentori voisi olla sopiva paikka ruokatorille, jossa olisi popup -ravintoloita moneen makuun.

– Hevosalan expo järjestetään viimevuotiseen tapaan Bastioniin. Myös kauppatorille saakka kävelykaduksi muuntuvalla Fredrikinkadulla on myyntinäyttelyitä ja mm. vanhojen hevosajoneuvojen esittelyalue, kertoo kaupungin matkailu- ja yhteyspäällikkö Marika Auvinen.

Hän toivoo haminalaisten innostuvan tarjoamaan myös majoituspalveluita matkailijoille.

– Bed & breakfast, vuokrahuoneet ja -asunnot mahdollistavat matkailijoiden jäämisen kauemmaksi aikaa Haminaan.

Järjestelytoimikunta toivottaa kaikki kiinnostuneet paikalliset, yhdistykset ja yritykset mukaan tapahtuman luomiseen. Yhteyttä voi ottaa Mikko Luhtalaan.

– Ensimmäinen Hevoset Bastionissa onnistui kokonaisuutena hyvin ja sai erinomaisen vastaanoton, Luhtala toteaa.

– Tapahtumalla on kaikki edellytykset kasvaa vuosittain toistuvaksi hevosalan suurtapahtumaksi jolla on nostetta paikalliselle hevostaloudelle ja muulle yrityselämälle. Tekeviä käsiä se vaatii, ja paikallista sekä alueellista yhteistyötä.

Harvoin on tapahtumasta tullut niin paljon kiitoksia kuin mitä Hevoset Bastionissa on saanut heti ensimmäisestä kerrasta, tätä on todella iso ilo olla mukana tekemässä, suitsuttaa järjestelytoimikunnan puheenjohtaja Fred Sundwall (edessä). Sundwallin vieressä kaupungin matkailu- ja yhteyspäällikkö Marika Auvinen. Takana keskellä tapahtumatuottaja Mikko Luhtala ympärillään infon osanottajia.

Jaa artikkeli somessa

Lähetä tai printtaa artikkeli