Haminan talousalueen uutislehti

Lahjahirven lihat pääsivät pakolaisten herkuiksi

Virolahden 16 metsästysseuran yhteinen Ukrainan pakolaisten hyväksi järjestetty hirvijahtihanke pääsi maaliin, kun yhdessä kaadetun hirvisonnin lihat jaettiin Ukrainan pakolaisista koostuneelle 16 perhekunnalle perinteisessä riistanhoitoyhdistyksen Erätulet-tapahtumassa, joka tällä kerralla pidettiin Harjun oppilaitoksen Vahtivuoren uljaissa maisemissa.

Hirvijahti pidettiin 10. joulukuuta Ravijärven alueella. Kaadon kirjasi tililleen Jorma Lindfors, joka sattui voittamaan myös kesän metsästysammunnan kilpailut.

Erätulet loivat valoa Vahtivuoren jylhiin maisemiin.

– Metsästysseurojen yhteinen tahto oli tukea kuntiimme sijoittuneiden ukrainalaisten pakolaisperheiden hätää. Virolahden ja Miehikkälän kuntiin on sijoitettu yhteensä 51 pakolaista, kertoi Virolahden riistanhoitoyhdistyksen puheenjohtaja Kristian Värri.

Metsästysharrastus voi hyvin kaakonkulman kunnissa. Värrin mukaan alueen riistakannat ovat hallinnassa ja nyt on myös metsästäjäkaartiin liittynyt uusia kasvoja.

– Nuorissa on tulevaisuutemme. Joukkoihimme tuli runsaasti nuoria harrastajia, joille järjestimme koulutustilaisuuden jälkeen myös tutkinnot.

Ampumataito on metsässä hallittava.

– Järjestimme kesällä metsästysammunnassa kilpailut, jotka saivat kiitettävästi harrastajamme liikkeelle. Olemme myös päättäneet, että jatkossa kilpailut järjestetään vuosittain, kertoi Värri.

Riistanhoitotyössä vuosien ajan ansioitunut Juha Auvinen palkittiin eräpuukolla.

Jaa artikkeli somessa

Lähetä tai printtaa artikkeli