Haminan talousalueen uutislehti

Soosalusta uusi kaupunginjohtaja

Vaalikokousta yleisön joukosta seurannut Titta Erkkilä kiirehti kokouksen jälkeen onnittelemaan valittua kaupunginjohtajaa. Jatkossa kaupunginjohtaja ja valtuuston puheenjohtaja Erkkilä toimivat hyvin läheisessä yhteistyössä. Erkkilän takana myhäilee valtuutettu Ville Virtanen.

Kauppatieteiden maisteri, Askolan kunnanjohtajana työskentelevä Ilari Soo­salu, 58, on Haminan uusi kaupunginjohtaja. Kaupunginvaltuusto valitsi hänet seitsemän vuoden mittaiseen virkaan suurella äänten­enemmistöllä 36 hakijan joukosta.

Haminan sosialidemokraattien valtuustoryhmä pysyi pysyi kuitenkin yhtenäisenä virkaa myös tavoitelleen Titta Erkkilän takana.

Äänestyslukemat olivat kuitenkin selvät: Soosalu sai 31 ääntä, Erkkilä yhdeksän. Kaupunginhallituksen valmistelussa toiseksi jäänyt Kouvolan apulaiskaupunginjohtaja Tuukka Forsellin kannatus jäi kolmeen ääneen.

Ennen varsinaista virkavaalia oli äänestettävä sos.dem. ryhmän esityksestä, jonka mukaan äänestyksessä toiseksi sijoittunut olisi ollut suoraan varamies valitulle, jollei valittu vastaanottaisi tehtävää.

Valtuusto äänesti kuitenkin esityksen nurin numeroin 32–11. Sos.dem -ryhmä sai esityksensä tueksi vain Vihreitten valtuutetut Aarni Ahtolan ja Katja Andrejevin.

Soosalu sanoi kiitospuheenvuorossaan elävänsä juuri nyt suurta, käänteentekevää hetkeä.

– Yhdessä pärjäämme Haminassa myrskyssäkin! Tarvitaan vain hyvä alus, oikeat merikortit ja pitää tuntea reimarit, sanoi Soosalu.

– Päämäärän ja tavoitteiden pitää olla yhteisiä. Nyt siis positiivisuutta ja rohkeutta ja katse horisonttiin, availi Soosalu kiitospuheessaan tuntojaan merellisin esimerkein.

Uusi kaupunginjohtaja on saanut koulutuksensa laskentatoimen ja rahoituksen sektorille. Espoon kaupungin suunnittelu- ja rahoitusryhmän controllerina hän työskenteli 2004–2007 ja Vihdin talous- ja strategiajohtajana 2007–2013. Suomen kuntaliiton kuntatalouspäällikkönä menivät vuodet 2013–2018.

Valtuusto päätti syyskautensa yhteiseen ateriaan. Sitä ennen omat kiitospuheenvuoronsa pitivät kaupunginhallituksen puheenjohtaja Peter Muurman (ps) ja kaupunginjohtajan virkavaalia katsomon puolelta seurannut kaupunginvaltuuston puheenjohtaja Titta Erkkilä (sd).

Varsinaisessa vaalikokouksessa hän oli esteellinen, koska oli hakenut itsekin samaa virkaa.

Omat vuolaat kiitoksensa esitti myös marraskuusta lähtien kaupunginjohtajana työskennellyt Maria Ovaska. Hersyvät naurut valtuutetuilta irtosivat Ovaskan osoittaessa kiitoksensa Muurmanille:

– En uskonut etukäteen yhteistyömme toimivan lainkaan, mutta nyt kävi niin, että meistä on tullut erinomaisen toimiva työpari, hehkutti Ovaska.

Monet kaupunginvaltuutetut muistivat valittua kaupunginjohtajaa puhein ja lahjoin. Itse tekemänsä pienoisprätkän moottoripyöräilyä harrastavalle Soosalulle toi valtuutettu Jani Jaakkola.

Lue lisää aiheesta:

Previous slide
Next slide

Jaa artikkeli somessa

Lähetä tai printtaa artikkeli