Haminan talousalueen uutislehti

Rytmiklubeilla koreasti kohti kevään valoa!

Oululainen kitaraimprovisaation mestari Heikki Ruokangas esiintyy kolmannella klubilla 15.4. (Kuva: Anna-Katri Hänninen)

Haminan kulttuuri- ja nuorisopalveluitten tuottamat rytmiklubit starttaavat taas helmikuussa Tullimakasiinissa. Kevään ohjelma on täynnä jazzia, bluesia ja etnomusiikkisävyjä, paikallista osaamista ja huippu-jazz-vieraita!

– Rytmiklubit on Tervasaaren Tullimakasiinissa järjestettyjen merellisten konserttien sarja, jossa lähialueiden yhtyeet tulkitsevat rytmimusiikkia jazzista bluesiin ja folkmusiikkiin asti. Klubeilla vierailee kausittain myös artisteja ympäri Suomea, kertoo Haminan kulttuurituottaja Tomi Pekkola.

Tullimakasiinin tunnelmallisissa rytmi-illoissa on kuultu mm. Juha Björnisen Tuigi-yhtyettä, Osmo Seppälä Trioa, Chez Djangoa, Tri Tolvanen Trioh!-yhtyettä, sekä paikallisemmin Haminan omia jazz- ja blues-bändejä.

– Tapahtumasarjan päämajana toimiva Tullimakasiini on myös Patu Patasen pitämä merimuseo, jonka tunnelmasta pääsee nauttimaan Rytmiklubi-keikkojen yhteydessä. Kaikki klubit ovat K-18. Tervetuloa hyppäämään rytmien pyörteisiin merellisessä Tervasaaressa!

”Kaakon Pikajunan” energiasta alkuun

Ensimmäisellä klubilla 18.2. klo 19–22 päästään kuulemaan, miltä kuulostavat suomalaiset kansanlaulut arabi- ja afrikkalaisen musiikin mausteilla, kun tunnelman lyö kattoon paikallisista muusikoista koostuva, energinen South-East Express.

– Miltä kuulostavat kappaleet Taivas on sininen ja valkoinen, tai Karjalan kunnailla arabimusiikkisävyttein tulkittuina? Näihin kysymyksiin vastaa paikallisista muusikoista koostuva South-East Express -yhtye, joka tulkitsee suomalaista kansanmusiikkia globaalin musiikin vaikuttein, avaa Tomi Pekkola.

– Yhtyeen maanitteleva rytminen poljento vie kuulijat hypnoottiselle musiikkimatkalle aina Kaakkois-Suomesta Kairoon asti.

Toisella klubilla 18.3. klo 19–22 lauteille astelevat perinteitä kunnioittavasti Haminan bluespiirin bändit H.C.B.C. I, II & III. Myöskään jazzilta ei vältytä, kun Timo Nopasen sovitukset lentävät eetteriin kovien paikallismuusikoiden toimesta.

Kolmannella klubilla 15.4. klo 19–22 päästään nauttimaan kevään jazz-vieraista, sekä upeasta improvisaatiosta Heikki Ruokankaan tunnelmallisen soolokeikan, sekä alkuperäissävellyksiä soittavan loviisalais-helsinkiläisen Juho Peltoniemi Trion konserttien muodossa.

– Oululainen kitaraimprovisaation mestari ja myös Euroopassa mainetta niittänyt Heikki Ruokangas kuuluu Suomen harvalukuisten freejazz-muusikoiden joukkoon. Hän loihtii kitarastaan uskomattoman määrän tunnelmia. Viime aikoina mm. amerikkalaisten muusikkojen kanssa tiuhaan yhteistyötä tehnyt kitaristi vierailee ensi kertaa Haminassa, valottaa Pekkola.

Kolmannen klubi-illan toinen esiintyjä on rumpali-säveltäjä Juho Peltoniemen jazzin moderneja tunnelmia loihtiva loviisalais-helsinkiläinen trio.

– Lähiaikana julkaistavan Dust Dancing -levyn tiimoilta keikkaileva, alkuperäissävellyksiä soittava yhtye tarjoilee Tullimakasiinin jazz-kansalle aimo annoksen eurooppalais-tyylistä jazzia.

Kaikki klubit ovat K-18, vapaapääsyisiä ja alkavat klo 19.

Jaa artikkeli somessa

Lähetä tai printtaa artikkeli