Haminan talousalueen uutislehti

Talvisoitannot palasi Haminan musiikkikartalle

Orkesteriharjoituksissa ääntään avasi Kai Huopainen. Vuorossa Godzinskyn Äänisen aallot.

Tasokkaaseen viihdemusiikkiin painottuva Talvisoitannot soi RUK:n Maneesin salissa jälleen sunnuntaina 5. helmikuuta. Talvisoitantojen pitkän perinteen katkaisi koronapandemia, jonka vuoksi tapahtuma jäi järjestämättä kahtena viime vuonna.

Järjestelyistä on aina vastannut LC Hamina Bastion. Sen kautta tapahtuman tuotto on ohjattu hyväntekeväisyyteen.

– Talvisoitannot järjestettiin ensimmäisen kerran 1996 ja paikkana oli Vehkalahtisali. Tapahtuman ideoi klubimme jäsen Jouko Teikari ja hän sai klubiveljensä innostumaan asiasta, kertoi tämänkin konsertin solistikaartiin kuuluva Kai Huopainen.

Ensimmäisten Talvisoitantojen kapellimestarina toimi Kalevi Heikkilä, jonka menehdyttyä sovitusvastuun ja orkesterin johdon peri vuonna 2010 Jari Puheloinen. 10 muusikon orkesteriin kuuluu myös viisi puhaltajaa.

Jari Puheloinen on toiminut Talvisoitantojen kapellimestarina vuodesta 2010 alkaen.

– Kansalliset huippunimet tulivat konserttiemme solistikaartiin viime vuosikymmenellä, nimistä voin mainita esimerkiksi Arja Korisevan, Katri-Helenan ja Jaakko Ryhäsen. Päästyämme Reserviupseerikoulun Maneesin tiloihin ei meillä ole syytä muuttaa konseptiamme, sanoo LC Hamina Bastionin presidentti Heikki Hokkanen.

Tällä kerralla Talvisoitannoissa turvataan kuninkaallisiin. Tangokuninkaat Jukka Hallikainen ja Marko Maunuksela esiintyvät ahkerasti sekä yksin että yhdessä. Kahden taiteilijan showssa kumpikaan ei jää sivuraiteelle, sillä vauhtia riittää.

Paikallista osaamista edustaa Ella Tepponen, joka laulaa ainakin balladin elokuvasta Klaani sekä Crocodile Rockin.

Haminan seurakunnan kanttori Kai Huopainen on kuulunut perinteisesti tapahtuman solistikaartiin. Hänelle on laululistaan kirjattu Olavi Virran bravuureista mm. Itämaista rakkautta sekä Angelique.

– Maneesin sali on akustisesti haastava, mutta onneksi meillä Haminassa on äänentoiston taitava AK Sound, tuumii Huopainen.

– Konsertin tuotot ovat jakautuneet perinteisesti paikallisille nuorisoyhdistyksille ja sotaveteraaneille. Nyt osa tuotoista kanavoidaan maamme lionsjärjestöjen yhteishankkeena Ukrainaan, kertoo presidentti Hokkanen.

– Viimeisimmässä avustuskuormassamme oli täsmäapuna yli 300 järeää aggre­gaattia.

26:s Talvisoitannot sunnuntaina 5.2. klo 14 RUK:n Maneesissa.

LC Hamina Bastion presidentti Heikki Hokkanen (oik.) ja varapresidentti Vesa Uotila olivat mukana viikonlopun harjoituksissa. Uotila seuraa presidentin tehtävässä Hokkasta.

Lue lisää aiheesta:

Jaa artikkeli somessa

Lähetä tai printtaa artikkeli