Haminan talousalueen uutislehti

Arjen mahdollisuudet ovat liki rajattomia

Haminan liikuntahallissa oli viime viikolla tarjolla Iloa arkeen -tapahtumassa laaja setti erilaisia vapaa-ajanviettomahdollisuuksia sekä terveyspalveluja. Tapahtuman junaili joukkoineen Haminan hyvinvoinnin edistäminen ja liikuntakoordinaattori Kirsi Forsell, joka oli hyvin tyytyväinen päivän antiin.

– Tyytyväisiä olivat taatusti myös asiakkaat, sillä tarjolla oli monipuolista tietoa liikuntamahdollisuuksista, tervey­destä ja kulttuurista. Paikallisia yhdistyksiä oli liki 20 esittelemässä omaa toimintaansa, kertoi Forsell.

– Pelkäsimme aluksi ongelmalliseksi arvioimaamme keliä, mutta asiasta kiinnostuneita pääsi paikalle kiitettävän paljon.

Kehonkoostumusta mittaava InBody-laite oli yksi suosituimmista. Päästäkseen mittauttamaan oman kehonsa lihaksiston arvot oli jonotettava reilut viisi minuuttia.

– Keho tarvitsee lihaksia, joilla on taipumus ikääntymisen myötä hiipua. Siihen paras lääke on liikunta ja harjoittelu, johon kyllä löytyy ohjelmia ja ohjaajia, sanoi liikunnanohjaaja Pyry Liikkanen, joka avasi asiakkaille heidän testituloksiaan.

Eeva Tuurihalme (vas.) sai InBody-laiteesta tarkan raportin kehonsa lihaksista. Laitetta operoi Marja Klemola.

– InBodyn raportoima tieto kehon koostumuksesta on ällistyttävän tarkka. Jos käy vaikkapa vuosittain kerran vuodessa mittauksissa, on helppo verrata lihaksiston kehittymistä sinä aikana.

Jarkko Lappeteläinen on virittelemässä Haminaan koulumummo- ja kouluvaaritoimintaa. Liikuntahallissa hän avasi halukkaille ideaansa. Samalla hän pyrki saamaan mummoja sekä vaareja myöhemmin syksyllä MLL:n järjestämään koulutukseen.

– Hankkeella on Haminan kasvatus- ja koulutusjohtaja Mikko Lumpeen tuki. Ensin koulutamme vapaaehtoistyöhön lähtevät mummot ja vaarit. Kouluihin lähdemme sen jälkeen, viimeistään ensi syksynä, sanoi Lappeteläinen.

– Koulumummojen ja -vaarien tehtävä hahmottuu kouluissa eri tavoilla. Mummot ja vaarit olisivat läsnä lasten joukossa vaikkapa rätti- ja puukässän tunneilla sekä välitunneilla.

Hiihtoladuilla vuosien aikana ansioitunut Heikki Ruokonen esitteli tapahtumassa yksinkertaisimpia temppuja suksien voitelussa.

– Suksien voitelusta ja huollosta on tullut minulle tänä talvena hiihtämistä isompi juttu. Pienen vamman vuoksi hiihtäminen on jäänyt poikkeuksellisen vähäiseksi, kertoi Ruokonen.

Puoli vuotta sitten toimintansa aloittaneen Linnoituksen terveys- ja hyvinvointitalon ammattilaiset Jaana Mattila (vas.), Tanja Virtanen ja Saila Korpela kertoivat laajoista palveluistaan terveyden hyväksi.

Jaa artikkeli somessa

Lähetä tai printtaa artikkeli