Haminan talousalueen uutislehti

Petrus Schroderus aloittaa Miehikkälän tapahtumavuoden

Taiteilija Petrus Schroderus ja säestäjänsä Markus Vaara.

Miehikkälän kunta ja paikallinen pankki Länsi-Kymen Osuuspankki ovat sopineet yhteistyöstä panostaen yhdessä maaseudun elävöittämiseen rohkeasti omannäköisen, monipuolisen ja laadukkaan tapahtumatarjonnan kautta.

Miehikkälän tapahtumavuosi 2023 käynnistyy talven ihanassa syleilyssä huikean tenorin Petrus Schroderuksen konsertilla 3.2.

– Yhteislaulutapahtuma otettiin viime kesänä ilolla vastaan, ja yleisön pyynnöstä saadaan sille nyt jatkoa tasokkaan konsertin kautta 3.2. klo 18 Miehikkälän kirkossa, sanoo Miehikkälän kunnan elinvoimasihteeri Katri Kotasaari.

Oululaisen poliisin Petrus Schroderuksen ura oopperalaulajana alkoi varsinaisesti Timo Mustakallio -laulukilpailun voitosta Savonlinnan Oopperajuhlilla kesällä 2004. Kiinnitys Suomen kansallisoopperaan toi seuraavien vuosien aikana hänelle useiden oopperateosten päärooleja.

Vuonna 2012 mies palasi kotikaupunkiinsa Ouluun poliisin tehtäviin, mutta laulamisen kipinä ei sammunut. Nyt vuosia myöhemmin, Petruksen musiikin painopiste on muuttunut oopperasta ikivihreiden klassikoiden ja kansanmusiikin suuntaan ja suosio räjähtänyt.

Petrus lopetti poliisityöt kesällä 2022 keskittyäkseen täysin laulajan uraan. Syntyi ilmiö Petrus Schroderus

Rakastan elämää -konsertin säestäjänä on Markus Vaara. Pääsy Kepeästi kesään -tapahtumassa 7. kesäkuuta kahvitellaan ja laulellaan Miehikkälän torilla, kun Mikael Konttinen ja Miika Mattila saapuvat laulamaan ja laulattamaan kesäkansaa.

Heinäkuun helteillä 1.7. kokoonnutaan jo kymmenennen kerran Suomen suven hyväntuulisimmille ohjelmallisille Pikkukylien Pikkumarkkinoille Suur-Miehikkälään.

Markkinaisäntänä häärii Hallikaisen Jukka, joka myös esiintyy ohjelmalavalla. Nuorempaa markkinayleisöä viihdyttää vauhdikkaasti Mölyapinat-orkesteri.

15.7. tärähtää uusin kujein järjestyksessään toinen Miehikkälän Menopäivä. Tulossa on päivä, jolloin keittiövuorot ja viihdytystehtävät kannattaa unohtaa, ja saapua valmiin kattauksen äärelle Miehikkälään. Saivikkalan raitilla tapahtuukin aamukymmenestä aina iltapäivään asti.

Menopäivämarkkinoiden esiintymislavalla tapahtumakävijöitä viihdyttää muun muassa Jokeri Pokeri Box. Menopäivä päätetään hilpeästi tanssien Myllylammen lavalla Hurma-orkesterin tahdittamana.

Elokuussa kokoonnutaan taas laulamaan Mikael Kontisen kanssa Miehikkälän torilla.

Lue lisää aiheesta:

Jaa artikkeli somessa

Lähetä tai printtaa artikkeli