Autotekstiilien ja vaikka sohvien pesu käy Kärcherin tekstiilipesukoneella joka myös huuhtelee. Pesuri suihkuttaa vesi-pesuaineliuoksen pestävään pintaan ja imuroi sen heti tehokkaasti pois, esitelee Ellu.

Opinnot parturi-kampaajaksi jäivät Elisabeth Myyryltä kolmeen kuukauteen, kun hän päätti vaihtaa autonasentajalinjalle. Autojenmaailmasta leipä on sittemmin irronnut.

– Autonasentajatutkinto on jo, mutta nyt tavoitteena on päästä raskaan kaluston asentajalinjalle. Se kalusto on tuttua, sillä olen vuoden päivät ajanut rekkaakin, kertoo 23-vuotias Elisabeth eli Ellu.

Hän työllistää itseään yrittäjänä nyt lähinnä autonpesussa, töissä painopiste on kaikentasoisessa autojen hoivassa.

– Autojen käsinpesut hoituvat, mutta myös sisäpuhdistus ja kangas- sekä nahkapenkkien pesut. Vaalea kangasverhoilu autojen penkeissä on tuhriinnuttuaan piinallista, mutta siihen on onneksi pesukoneet ja kemikaalit.

Pesupuolen ohella Ellu tekee myös muita autopuolen palveluja. Listalta löytyvät renkaidenvaihdot ja esimerkiksi suolan sumentamien ajovalojen kiillotukset.

– Näitä palveluja tarjoan myös raskaalle kalustolle.

Elisabeth Myyry operoi Haminan paloaseman entisissä tiloissa Kirjokorvenmäellä, yhteys löytyy facebookista osoitteesta elisabethmyyrytmi. Tiloihin sopii kätevästi parikin autoa pesuihin ja siistimisiin, mutta tilaa on myös remonteille.

– Tällä hetkellä työn alla on 2006-mallinen oma autoni. Kampiakseli kävi hionnassa ja laakerit vaihdoin kiertokankeen. Viikon kuluttua on käynnistys ja siitä eteenpäin koeajo, kertoo Ellu, jonka omassa tallissa on nyt kaksi autoa ja kolmas on tulollaan.

– Korjaamotöitä teen vähemmän, pääasiassa vain ystävilleni.

Autopuoli pitää nuoren naisen kiireisenä?

– Rekkakuskin työt ovat nyt vaiheessa, mutta jatkoakin varmaan tulee, kunhan asioista päästään sopimaan.

Omaan autoon vaihdoin kiertokangenlaakerit, pian pääsee koeajolle, tuumii asentaja.