Haminan talousalueen uutislehti

Lastenkulttuuri esillä laajalla tarjonnalla

Meritähdenlento -vauvasirkus esittäytyy perjantaina 10.2. klo 10.30 ja 11 Summan kylä- ja kulttuurikeskuksen sirkussalissa (entinen Summan koulu). Meritähdenlento on vauvoille ja heidän läheisilleen suunnattu sirkusesitys, jossa sukelletaan vedenalaiseen maailmaan. Meritähdenlento soveltuu ensimmäiseksi esityskokemukseksi 0–1-vuotiaille lapsille ja se lumoaa myös aikuiset. Ennakkoilmoittautuminen pe 3.2. mennessä: kulttuuri@hamina.fi.

Kymenlaakson ja Loviisan yhteinen Lasten kulttuuriviikot järjestetään jälleen 5.-26.2. Lasten kulttuuriviikot tarjoaa osallistumisen mahdollisuuksia luovaan tekemiseen ja taidekokemuksiin ylisukupolvisesti.

Tapahtumiin ei ole yläikärajoja ja ohjelmasta löytyy varmasti myös aikuisia ilahduttavia sisältöjä. Mukaan saa siis ilman muuta tulla myös ilman lapsia.

Tiistaina 21.1. Simeon-salissa järjestetään Kulttuuriosuuskunta UULUn Metsänpeitossa-lounaskonsertti, johon odotetaan laskiaisrokalle ja musiikin pariin aivan kaiken ikäistä yleisöä.

Kaikkiin Lasten kulttuuriviikkojen sisältöihin on yleisöllä vapaa pääsy ja mahdollisista maksullisista oheistoiminnoista, kuten ruokailut ja kahviot, on mainittu ohjelmatiedoissa erikseen.

Haminassa on Lasten kulttuuriviikkojen aikana tarjolla huima määrä maksuttomia elämyksiä. Varhaiskasvatukselle ja kouluille tarjotaan kaikkiaan 21 erilaista esitystä tai työpajaa. Näistä iso osa on yksiköistä kiertäviä, jotta mahdollisimman moni pääsee osallistumaan.

Lisäksi kolmen viikon ajalle järjestetään 37 yleisölle avointa tilaisuutta tai tapahtumaa eri puolilla Haminaa.

Uusien ulottuvuuksien lisäksi tuttuja ja perinteisiä sisältöjä edustaa Lasten Leffalauantai, joka järjestetään lauantaina 11.2. Raittiustalossa, Kino Haminan ja Haminan Teatterin tiloissa.

Jo 41:tä kertaa järjestettävän Lasten kulttuuriviikkojen teema on tänä vuonna Luonto ja ympäristö. Haminassa teema näkyy sisällöissä, mutta myös tapahtumaympäristöjen valinnassa, kun ohjelmistoa tuotetaan ympäri Haminaa erilaisiin paikkoihin.

– Tavoitteena on luoda tapahtumaan lisää saavutettavuutta. Tässä kuvaan tulee mukaan tapahtumakumppanimme, Vuorelan liikenne, kertoo vastaava tuottaja Henni Kiri Haminan kulttuuripalveluista.

Tervemenoa Hypyn ja Narun mukana tanssimatkalle! Matkalle pääsee perjantaina 24.2. klo 17.30 Summan kylä- ja kulttuurikeskuksessa. Ennakkoilmoittautuminen pe 17.2. mennessä: kulttuuri@hamina.fi.

Vuorelan bussi tarjoaa maksuttoman bussikyydin Haminan linja-autoasemalta kahteen ulkoilmatapahtumaan, joihin ei ilman omaa autoa ole oikein mahdollisuutta päästä mukaan. Ensimmäinen näistä on Vilniemen Urheilutalolla järjestettävä Laskiaistapahtuma Vilniemellä lauantaina 18.2.

Toinen ulkoilutapahtuma, johon keskustasta järjestetään linja-autokuljetukset, on Pyhällön Hainuksentiellä, legendaarisessa pulkkamäessä lauantaina 25.2. järjestettävä Pyhällön valaistu iltamäki, jossa soi musiikki ja elävät tulet voi lämmittää tunnelmaa.

Kulttuuriviikkojen ohjelmaan on Haminassa sisällytetty myös kaksi kilpailua. Ensimmäinen on viime vuodelta tuttu Lumihevoset Haminassa -lumenveistokilpailu, jossa on voittajille luvassa elämyspalkintoja Hevoset Bastionissa -kesätapahtuman hengessä.

Toinen kilpailu on kirjaston järjestämä kirjoituskilpailu, jonka kautta haetaan tarua ihmeellisempiä tulkintoja kirjastoon viime vuonna muuttaneille maskoteille, Helmeri-pöllölle ja Tuovi-toukalle.

Lasten kulttuuriviikkojen ohjelma sekä kilpailujen ohjeet löytyvät netistä: lastenkulttuuriviikot.fi/hamina/

Haminan ohjelmatarjonnassa monipuolinen yhteistyö näkyy kautta linjan hienosti: Esimerkiksi seurakunnan kanssa tiivistynyttä kulttuuriyhteistyötä juhlitaan ystävänpäivänä, tiistaina 14.2. Ystävyyden juhlan merkeissä. Simeon-salin illassa Nukketeatteri ANNOS sekä Klovni Mutteri viihdyttävät yleisöä, ja seurakunnan henkilöstön kanssa osallistujat pääsevät askartelemaan.

– Runsas ja laajalle levittäytyvä ohjelma ei olisi mahdollinen ilman haminalaisten toimijoiden hyvää yhteistyötä, kiittää kulttuurituottaja Kiri.

Ohjelma kokonaisuudessaan: lastenkulttuuriviikot.fi/hamina

Haminalainen Uppo Outo ja Kumiankat musisoi Lasten Leffalauantaissa 11.2. (Kuva: Eeva Forsman)
Previous slide
Next slide

Jaa artikkeli somessa

Lähetä tai printtaa artikkeli