Paraatimarssia Kadettikoulunkadulla.

Alokkaiden valatilaisuus on aina Haminassa iso juttu. Maasotakoulun alokkaita oli valalla noin 300 ja kun paikalla oli jälleen valaa juhlistamassa alokkaiden lähisukulaiset. RUK:n paraatikentän ympärillä oli hyvinkin yli 1 000 kansalaista!

Valan kaava oli perinteinen. Haminan kaupunginhallituksen puheenjohtaja Peter Muurman toimi sotilasvalan ja -vakuutuksen esilukijana ja valan vastaanotti Maasotakoulun johtaja, eversti Janne Mäkitalo.

Valmiina valalle, tässä vielä alokkaina.

Epäselvä maailmantilanne ja Venäjän hyökkäys Ukrainaan on nostanut maanpuolustuhengen korkealle myös Suomessa. Puolustusvoimien järjestämät tilaisuudet kiinnostavat yhä suurempia joukkoja.

Valajuhla huipentui jääkäriksi ylennettyjen sotilaiden uran ensimmäiseen paraatiin.

Haminalainen jääkäri Riku Vatanen oli valatilaisuuden jälkeen yhtä hymyä saatuaan lähisukulaiset visiitille myös varuskunnan alueelle. Maistui kaikille myös hernekeittokin.

Jääkäri Vatanen vieraineen valmistautumassa sotilaalliselle aterialle. Kuvassa vas. Rikun kummitäti Marja Berlin, mummo Raija Vatanen ja jääkärin kainalossa on mieli­tiet­ty Liinu Heiskanen.

– Hyvin ovat ensimmäiset viikot menneet. Koulutussuuntaani ei ole päätetty mutta eiköhän koulutettu putkimies taivu kaikenlaisiin hommiin, tuumi jääkäri Vatanen.

– Hieno tilaisuus tämä oli meille jääkäreille mutta varmasti myös vieraille.

Kalustonäyttelyssä esiteltiin israelilaista valmistetta olevaa minilennokkijärjestelmää, jota käytetään tiedustelutehtävissä.