LC Hamina/Bastionin aktiivijoukko onnistuneen konsertin jälkeen. Keskellä kravatissaan klubin presidentti Heikki Hokkanen.

Talvisoitannot palasi kahden vuoden koronatauon jälkeen takaisin Haminan viihdeohjelmistoon. Tasokkaaseen tarjontaan turvannut ohjelmisto keräsi RUK:n Maneesin katsomoihin yli 500 musiikin ystävää.

Talvisoitannot on LC Hamina/Bastionin vuonna 1996 käynnistämä konserttien sarja.

– Kahden vuoden katkoksesta huolimatta iloksemme saimme havaita, että viihdemusiikilla on Haminassa edelleen kysyntää. Katsomomme täyttyi mukavasti, sanoi LC Hamina/Bastionin presidentti Heikki Hokkanen.

– Konsertissamme eri tehtävissä toimi noin 20 jäsentämme, kuten ennenkin.

Tällä kerralla konserttia tähdittivät tangokuninkaat Jukka Hallikainen ja Marko Maunuksela, Ella Tepponen ja järjestävän klubin oma tähti Kai Huopainen

– Tämän konsertin järjestelyt alkoivat jo pari vuotta sitten 2021, mutta se ja seuraavakin konsertti 2022 peruuntuivat koronapandemian vuoksi. Esiintyjiä emme vaihtaneet, vaan 2021 sovitut jutut pitivät yhä.

Haminalaislähtöinen Ella Tepponen säkenöi Maneesin lavalla.

Konsertin tuotto kanavoidaan jälleen paikallisiin hyväntekeväisyyskohteisiin, mutta Ukrainan sota on reivannut LC Hamina/Bastioninkin avustustoimintaa kansanväliseen suuntaan.

– Olemme mukana Suomen Lionsklubien kautta kansainvälisessä avustushankkeessa, jonka tavoitteena on lämmön ja valon palauttaminen Ukrainaan. LC Ylivieskan Suomessa käynnistämään keräykseen on tullut jo noin 250 lahjoitusta maamme klubeilta ja varoja on kertynyt jo noin 300 000 euroa.

– Lahjoitusten turvin on ostettu suomalaisilta kauppaliikkeiltä 5kW tehoisia bensakäyttöisiä aggregaatteja, jotka on toimitettu Puolan kautta Ukrainaan. Tähän mennessä aggregaatteja on mennyt jo noin 150 ja tavoite on toimittaa Suomesta vielä ainakin toiset 150, kertoo Hokkanen

Suomen klubien yhteishanke on laajentunut myös Euroopan tasolle. Mukana on jo 12 muutakin Lions-maata.

– Kansainvälinen keräyksemme lämmön ja valon palauttamiseksi lapsille Ukrainan kouluissa ja päiväkodeissa on otettu siellä ilolla vastaan.

LC Hamina/Bastionin avustustoiminnalla on jo pitkät perinteet ja Talvisoitannoilla on ollut siinä keskeinen rooli.

– Vuosien mittaan olemme tukeneet eri kohteita kymmenillä tuhansilla euroilla, parhaina vuosina tukisumma on noussut 4 000 euroon, kertoi presidentti Hokkanen.

Konsertin solistit Jukka Hallikainen (vas.), Ella Tepponen, Kai Huopainen ja Marko Maunuksela sekä keskellä kukkaistytöt Minea Lappi (vas.) ja Annika Kettunen.