Lähes 35 vuoden matka kaupunkilehtiyrittäjänä ja vetäjänä on takana! Poijusta aloitin 1988 syksyllä ja kannet sulkeutuivat nyt Reimarissa. 

Kaupunkilehti on tekijälleen korkeakoulu vailla vertaa. Paikallisia uutisia ja asioita on tarjolla loputtomiin viikosta toiseen. Haminakin on täynnä kirjoittamattomia juttuja, on vain kyse siitä, missä järjestyksessä ne jalostuvat artikkeleiksi.

Sisällön ytimessä ovat aina olleet ihmiset, mutta myös yritykset, joista löytyy hakemattakin huikeita menestystarinoita, jotka lukijoita kiinnostavat. Vielä viime vuosituhannen puolella alan ammattilaiset katsoivat kaupunkilehtien toimittajia alaspäin, mutta nyt yritysjutut ovat esillä kaikkialla.

Tänä päivänä kaupunkilehti on monessa taloudessa Haminassakin ainoa lehti, kun päivälehdet ovat hinnoitelleet itsensä ulos. Kaupunkilehteä odotetaan, sitä korostaa myös viikosta toiseen Reimariinkin tuleva hunajainen palaute.

Kaupunkilehdillä ja myös Reimarilla on ollut oma roolinsa alati paisuvassa mediakentässä. Printtilehti on kuitenkin koko ajan ahtaammalla. Reimarin uudella kustannusyhtiöllä on nyt tilaisuus johdattaa lehteä pienin askelin digitaalisuuden suuntaan, sillä sinne on mediakenttä koko ajan valumassa, tahdomme tai emme.

Minä ja perheemme kiitämme lukijoitamme, yhteistyökumppaneita ja yrityksiä vaiherikkaasta matkasta, jonka olemme yhdessä tehneet!

Jorma Haapamäki

Toimittaja