Hamimedia Oy:n liiketoiminta ja Reimari-lehden julkaisu siirtyy tänään Haminan mainos ja media Oy:lle. – Nyt pitää opetella viettämään vapaa-aikaa, toteavat Jorma ja Irja Haapamäki.

Vaihdetaan saattaen, niin toteutuu uutislehti Reimarin siirtyminen uusille toimijoille. Käsissäsi oleva lehti on tehty Reimaria tähän asti julkaisseen Hamimedia Oy:n ja julkaisemisesta 1.3. lähtien vastaavan Haminan mainos ja media Oy:n yhteistyönä.

Reimari on Hamimedian toimitusjohtajan, Reimarin väistyvän päätoimittajan Jorma Haapamäen luomus. Uutisten, ilmiöiden ja puheenaiheiden välittäminen kaupunkilehdessä on ollut Haapamäen perheelle elanto ja elämäntapa. Vaimo Irja ja tytär Pia ovat vastanneet lehden sivunvalmistuksesta ja erilaisten painotuotteiden tekemisestä alusta pitäen.

– On hyvä, että Haminan talousalueella on oma, itsenäinen lehti, Jorma Haapamäki sanoo.

Haapamäellä on takana yli viidenkymmenen vuoden ura journalistina. Utelias ja tiedonhaluinen nuori poika luki päivittäin Helsingin Sanomia ja oli koulussa erityisen kiinnostunut maantieteestä ja yhteiskunnallisista aineista. Myös urheilu kiinnosti, nuori Jorma harrasti Lapuan kuningaslajia, painia.

Pesäpalloakin olisi ollut kiva kokeilla, mutta liikunnanopettaja kuittasi asian lyhyesti:

”Pesäpallo? Sehän on akkojen laji”. Myöhemmin Haminassa pesäpalloonkin pääsi muodostumaan hyvinkin läheinen suhde.

Kun yhdistää urheiluhulluuden ja kyltymättömän tiedonjanon, on tuloksena todennäköisesti urheilutoimittaja. Tampereen yliopistossa journalismin opinnot aloittanut Jorma imaistiin, aikakaudelle tyypillisesti kesken opintojen työelämään, urheilutoimittajaksi ensin Turun Sanomiin ja sitten Hämeen Sanomiin. Siellä syntyi työpaikkaromanssi kirjapainon puolella työskennelleen Irjan kanssa. Perustettiin perhe, johon syntyi kaksi tytärtä. Hämeen Sanomista tie vei Kotkaan Eteenpäin-lehteen. Kunnes v. 1988 urheilutoimittajan työ vaihtui yrittäjyyteen parin kumppanin kanssa, ja Jormasta tuli vastaperustetun kaupunkilehti Poijun päätoimittaja.

– Poiju myytiin joulukuussa 2005 Eteenpäin -ryhmälle. Myyntisopimuksessa asetettiin minulle julkaisutoiminnan kilpailukielto 10 vuodeksi koko Kymenlaakson alueelle, Haapamäki muistelee.

Kun Reimaria edeltävä kaupunkilehti Haminan Seutu lopetti ilmestymisensä vuoden 2006 loppuun, syntyi alueelle tyhjiö. Sitä täyttämään syntyi kaupunkilehti Reimari.