Haminan talousalueen uutislehti

Hamina tarvitsee edustajansa

Haminalainen Antti Pakkanen sanoo, että Haminan on aika saada oma edustaja maan eduskuntaan. Hän on vaaleissa ehdolla perussuomalaisten listalla.

Miehellä on menossa kolmas kausi Haminan kaupunginvaltuutettuna, sitä ennen hän ehti kuulua kauden synnyinkuntansa Miehikkälän valtuustoon.

– Yhteiskunnallisesta päätöksenteosta kiinnostuin jo lukiovuosinani ja kuntavaaleissa olin ehdolla ensimmäistä kertaa ollessani RUK:ssa upseerioppilaana, kertoo Pakkanen.

33-vuotias mies on ehtinyt poliittisella urallaan jo varsin merkittäviin asemiin. Hänet on valittu Kymenlaakson aluevaltuustoon ja sitä ennen hän kuului myös Kymsoten yhtymävaltuustoon.

Todellinen näytön paikka on edessä ensi kesänä, kun hän siirtyy Haminan kaupunginhallituksen puheenjohtajaksi.

Mutta sitä ennen käydään eduskuntavaalit, vaalipäivä on 2. huhtikuuta.

Keskeisiä vaaliteemoja Pakkasella ovat turvallisuus, talouskysymykset ja suomalaisuuden ja kansallisen edun korostaminen päätöksenteossa, sekä seudulliset kysymykset.

– Maamme sisäinen turvallisuus on saatava kuntoon. Etnisten katujengien riehuminen on saatava kuriin ja siihen tarvitaan lisäpanoksia myös poliisivoimiimme. Maahanmuuttopolitiikkaamme on tiukennettava.

Sanna Marinin vetämä vihervasemmistohallitus ei Pakkaselta pisteitä saa:

– Maamme on velkaantunut miljardeilla nykyhallituksen aikana. Ilmastohysterialle ja veron kiristyksille on saatava myös loppu. Työn ja elämisen kustannusten verotusta on kevennettävä ja yhteisiä verovaroja tulee sensijaan käyttää suomalaisten hyvinvointiin ja turvallisuuteen. 

Eduskuntaan Pakkanen vie oman kotimaakuntansa äänen:

– Tieverkkomme kaipaa kohennusta, kiireisimpiä ovat valtateitten 15 ja 26 peruskorjaaminen. 

– Merkittäviä investointeja on seudulle jo tulossa, mutta paljon lisääkin voidaan saavuttaa, kun vaikutetaan päätöksentekoon ylimmällä tasolla ottaen huomioon alueen strategisen sijainnin, Suomen suurimman vientisataman ja Googlen, paaluttaa Pakkanen.

Perussuomalaisilla on Kaakkois-Suomessa vankka kannattajakuntansa, viime vaaleissa läpi meni neljä edustajaa. Pakkanen sanoo, että nyt pyritään vähintään samaan. Hän tietää, että läpimennäkseen hän tarvitsee haminalaisten ja lähikuntien asukkaiden kannatusta yli puoluerajojen.

– Jos äänestäjät antavat mandaatin, haluan toimia seudun kansanedustajana. Ottaen olosuhteet huomioon koen, että nyt siihen on nyt aito mahdollisuus. 

Vaalien jälkeen edessä ovat hallitusneuvottelut. Perussuomalaiset ei sulje muita puolueita hallitusyhteistyön ulkopuolelle, mutta yhteisen sävelen löytäminen Vihreitten ja Vasemmistoliiton kanssa voi olla vaikeaa. Sen Pakkanen tietää.

– Hallitusneuvotteluissa on jokaisen puolueen joustettava vaatimuksissaan, mikään puolue ei voi lyödä pöytään omaa ohjelmaansa ja ilmoittaa, että tällä mennään. Neuvotteluissa mitataan jokaisen puolueen kyky kompromisseihin, arvioi Pakkanen.

Jaa artikkeli somessa

Lähetä tai printtaa artikkeli