Haminan talousalueen uutislehti

Vauvat vauhdissa treffeillä

Vauvoja, vauvoja joka puolella. Lähes neljäkymmentä vuoden 2022 aikana syntynyttä vauvaa vanhempineen osallistui Haminan perhekeskuksen järjestämille vauvatreffeille Simeon-salissa.

Treffit olivat tilaisuus vanhemmille tutustua toisiinsa ja saada tietoa perhekeskuksen palveluista. Sekä tietysti viime vuoden aikana syntyneille lapsille nähdä ja ottaa vähän kontaktia toisten samanikäisten kanssa. Keskuksen väki järjesti illan aikana myös pienille sopivaa elämysohjelmaa.

Kevyissä, leijuvissa saippuakuplissa on jotain maagista ja kohottavaa. Niistä pitävät lapset ja aikuiset.

– Vauvatreffejä on järjestetty aiemminkin. Koronan takia niihin tuli valitettavasti taukoa, mutta nyt voidaan onneksi taas pitää, sanoo Nina Teikari, Perhekeskuksen varhaisen tuen palveluohjaaja.

Vanhemmat tapaavat täällä ja pääsevät verkostoitumaan toisten samassa elämäntilanteessa olevien kanssa. Minna oli paikalla puolivuotiaan Sohvi-tyttärensä kanssa.

– Sohvi on ensimmäinen lapsi. Ennen synnytystä tuli mietittyä, mitä lapsi tuo tullessaan, Minna kertoo.

– Sohvin syntymän jälkeen epäilykset hävisivät. Oma identiteetti muuttui jotenkin itsestään, ja minusta tuli äiti.

Minna ja tytär Sohvi keskustelivat varhaiskasvatuksen yksikön johtajan Sanna Silvon kanssa äänimaljoista ja sointukylvyistä. Sanna ja Minna ovat molemmat kouluttautuneet äänimaljahoitajiksi – Äänimaljoilla on rauhoittava ja rentouttava vaikutus, uni tulee helposti sointukylvyn jälkeen.

Alku- ja loppuvuodesta syntyneiden lasten välillä on jo iso ero kehityksessä. Nuorimmat kellivät viltillä uteliain ja ihmettelevin silmin, taaperoikäiset tutkivat jo paikkoja kuka kahdella jalalla kuka nelinkontin.

Lue lisää aiheesta:

TATTOO jättijako 6.5.-toistaiseksi
Previous slide
Next slide

Jaa artikkeli somessa

Lähetä tai printtaa artikkeli