Haminan talousalueen uutislehti

Kokoomus vaaleihin luottavaisena

Petteri Orpo ja Eeva Härski
Haminalaiset Kokoomuksen puolueaktiivit Eeva Rautamaa ja Veli-Matti Hartikainen saivat viime viikolla Haminaan vieraakseen puolueen johdon puheenjohtaja Petteri Orpon vetämissä vankkureissa.

Haminan Kokoomus lähti eduskuntavaaleihin ilman omaa ehdokastaan.

– Kävimme hyviä keskusteluja muutaman mitat täyttäneen ehdokkaan kanssa, mutta heidän elämäntilanteensa oli sellainen, että siihen ei vaalirumba sopinut. Onneksi meillä on vaalipiirissämme huippuhyviä ehdokkaita, joista äänestäjä voi valita, sanoo vuosia Haminan Kokoomuksen johtoelimissä työskennellyt kunnallisneuvos Eeva Rautamaa.

Kokoomuksen kaupunginvaltuutettu Veli-Matti Hartikainen on samoilla linjoilla:

– Oman ehdokkaan puuttuminen Haminan Kokoomukselta ei ole dramaattista. Tasokkaita ehdokkaita kyllä riittää, arvioi Hartikainen.

Kotkasta sensijaan on kaksikin kokoomus-ehdokasta ja Pyhtäältä yksi.

– On selvää, että heidän tunnettuus on Haminassa heikompaa, mutta vaalipiirimme kansanedustajat taatusti tunnetaan kärkiehdokkaina.

Alueen ehdokkaista kotkalaisia ovat Sami Ristiniemi ja Johanna Hasu. Aleksi Kurki on pyhtääläinen.
Kaakkois-Suomesta eduskuntaan valitaan näissä vaaleissa vain 15 edustajaa eli vaalipiirin menettää kaksi edustajapaikkaa. Se tuo lisäpainetta eduskuntaan pyrkiville.

– Puolueemme kannatuskäyrät ovat siinä asennossa, että meillä on hyvät perusteet vaalimenestykselle. Tavoitteenamme on lisätä edustajiemme määrää kolmesta neljään, tuumaa Hartikainen.

– Kaakkois-Suomelle rajan kysymykset ovat tärkeitä, sanoo Rautamaa.

Lue lisää aiheesta:

Previous slide
Next slide

Jaa artikkeli somessa

Lähetä tai printtaa artikkeli