Haminan talousalueen uutislehti

Kuka minua edustaa

Näitä vaaleja on korostettu arvovaaleina. Niinhän niitä aikaisempiakin, ja syystä: kaikki vaalit ovat arvovaaleja, tai ainakin niiden pitäisi olla. Arvot ovat niitä meille tärkeitä asioita, jotka antavat motivaatiota ja ohjaavat päätöksiämme.

Siihen, ketä äänestämme, vaikuttaa arvojen lisäksi kokemus, tieto, intuitio ja perinne. Yllättävän moni ilmoittaa äänestävänsä ehdokasta puolueesta, jota perheessä on aina äänestetty.

On ollut myös kiinnostavaa seurata ehdokkaiden julkisuuskuvaa. Joku tulee esille yhden asian rummuttajana, toinen yleisosaajana. Jonkun vaalikampajassa korostuu se, mitä hän vastustaa, toisen se, mitä hän puolustaa. Filosofi ja tutkija Frank Martela ilmaisi asian oivaltavasti: ”Jos ihminen puhuu enemmän siitä mitä vastustaa kuin siitä mitä puolustaa, on hän politiikassa vääristä syistä”.

Sitä sietää miettiä, asioita hoitamaan tarvitaan maailmanparantajia, ei ihmisvihaajia. Puoluekannasta riippumatta.

Muista äänestää.

Jaa kirjoitus somessa

Lähetä tai printtaa kirjoitus