Haminan talousalueen uutislehti

20-vuotias LC Varvara juhli kevätmarkkinoilla

Kevätmarkkinat on se varma kevään merkki, joka saa ihmiset torille.

Tuskin olisi voinut toivoa upeampaa säätä Haminan torille kun Lions Club Hamina järjesti perinteiset kevätmarkkinat. Aurinkoinen ja lämmin sunnuntaipäivä sai väen liikeelle, markkinameininki oli mitä parhain ja tori pullisteli myyjiä ja asiakkaita.

Paikalla oli myös Lions Club Varvara, joka juhli 20. syntymäpäiväänsä. Lionsien haminalaiseen naisklubiin kuuluu tällä hetkellä 31 eri-ikäistä naista. Tuorein jäsen antoi leijonalupauksensa juhlapäivänä torilla.

Päivää juhlistettiin myös rahalahjoituksella Kaakkois-Suomen sosiaalipsykiatrinen yhdistys Kakspy ry:n klubitalolle Haminassa.

– Olemme todella iloisia lahjoituksesta. Klubitalo on kesän aikana muuttamassa, ja uudessa paikassa meillä on käytettävissä terassi. Aiomme hankkia sinne pihakalusteita ja grillin, Kakspy:n Haminan klubitalon toimintaa pyörittävä Katriina Pakkanen kertoo.

– Lionstoiminnan ydintä on vapaaehtoistyö, varojen kerääminen erilaisiin avustushankkeisiin ja käytännön palvelutyö, toteaa LC Varvaran presidentti Eija Takala.

Takala on Varvaran perustajajäseniä ja nyt toista kertaa klubin presidenttinä.

– Periaatteena on että tehtäviä kierrätetään. Sillä tavoin kaikki pääsevät perehtymään järjestön rooliin ja erilaisiin tehtäviin siinä.

Kahdenkymmenen toimintavuoden aikana LC Varvara on jakanut avustuksia ja lahjoituksia moniin kohteisiin, lähinnä lasten, nuorten ja vanhusten hyväksi omalla paikkakunnalla. Monelle on tuttuja leijonien jakamat stipendit koululaisille ja avustukset vähävaraisille joulun alla.

Tukea on annettu myös kansainvälisesti, kuten ukrainalaisille sekä Lions-liiton kummilapsiprojektin kautta omille kummilapsille Sri Lankassa.

– Avustamme lasten koulunkäyntiä ja pidämme yhteyttä kirjeitse, klubin sihteeri Maiju Hankia kertoo.

– On ilo saada heidän kuulumisiaan ja seurata, miten he kasvavat ja kehittyvät lapsista nuoriksi aikuisiksi ja löytävät paikkansa yhteiskunnassa.

Varoja avustustyöhön LC Varvara kerää mm. järjestämällä arpajaisia, talkoita, kahvituksilla erilaisissa tilaisuuksissa sekä järjestämällä vuosittain konsertin Marian kirkossa yhteistyössä Laulumiesten kanssa

LC Varvara sai juhlapäivänään vastaanottaa piirikuvernööri Markku Paavolaiselta positiivisimman klubin palkinnon. Palkintopystiä esittelevät LC Varvaran presidentti Eija Takala (vas.) ja sihteeri Maiju Hankia.
Previous slide
Next slide

Jaa artikkeli somessa

Lähetä tai printtaa artikkeli