Haminan talousalueen uutislehti

Samalla pallolla yhdisti monenlaisia toimijoita

Lauantaina Marian kirkon piha ja Herran Kukkaro tarjosi paljon ohjelmaa lapsille. Hilla (vas.) ja Tinja partiolippukunta Nuotio-Vehkoista tekivät tuttavuutta Kiertävän kotieläinfarmin lampaiden kanssa.

Haminan seurakunnan kansainvälisen työn juhlaviikonloppu Samalla pallolla oli menestys. Kahden päivän aikana kävijöitä oli noin 600.

– Kirkonmäki on kompakti kokonaisuus johon tällaisen monipuolisen kokonaisuuden järjestäminen onnistui. Tilaisuuksia oli samanaikaisesti viidessä eri paikassa, seurakunnan vapaaehtoistyön ja kansainvälisen työn työalajohtaja Liisa Länsmans kertoo.

Simeon-salissa toimintaansa esitteli parikymmentä toimijaa.

Marian kirkossa oli ajankohtaista asiaa kirkon toiminnan ytimestä ja musiikkia. Pihalla ja kirkon ympäristössä kirmasivat lapset ja kotieläinfarmin eläimet. Herran Kukkarossa oli toiminnallista ohjelmaa.

Simeon-talossa vedettiin hiljaisuuden kappelissa hiljaisuuden joogaa ja alakerran salissa oli  näytteilleasettajina kirkon piirissä toimivien järjestöjen lisäksi muita kansainvälisyystyötä tekeviä yhdistyksiä, ystävyysseuroja ja mm. partiolaiset.

Kirkolliset ja ei-kirkolliset toimijat sopivat hyvin toimimaan yhdessä.

– Tapahtuma järjestettiin ensimmäistä kertaa tällä konseptilla. Sellainen tuntuma jäi, että ihmiset pitivät tapahtumasta. Tarjolla oli monipuolisesti jokaiselle jotakin.

Herran Kukkaroon oli järjestetty ohjelmaa erityisesti lapsille ja nuorille. Seurakunnan lastenohjaaja Hanna Märkälä innosti piirtämään katuliiduilla.

Lue lisää aiheesta:

Jaa artikkeli somessa

Lähetä tai printtaa artikkeli