Haminan talousalueen uutislehti

Torilla otettiin toukokuu vastaan puheella

Kolea, tuulinen sää ei estänyt Haminan Teinisirkuksen nuoria esittämästä parastaan SDP:n järjestämässä koko perheen vappujuhlassa.

Vappu on perinteisesti kevään, ylioppilaiden ja työväen juhlapäivä. Vuonna 1979 siitä tuli virallinen liputuspäivä, jolle annettiin nimeksi suomalaisen työn päivä. Kaupungeissa siihen ovat tuoneet säväyksensä poliittisten puolueiden vappujuhlat.

Haminassa sentään yksi puolue järjesti vappuna torille ohjelmaa. Muuten työn juhlinta olisi jäänyt kovin hiljaiseksi. Sdp:n vapputapahtumassa juhlapuhujana oli kansanedustaja, puolueen toinen varapuheenjohtaja Ville Skinnari.

Puheessaan hän kertasi edellisen hallituksen saavutuksia ja ennakoi tulevaa hallituspolitiikkaa oppositiopuolueen silmin. Kaavaillut sopeuttamistoimet tulevat Skinnarin mielestä väärään aikaan, sillä ne kohdistuvat niihin, joilla jo valmiiksi menee huonosti.

Skinnari ilmaisi huolensa myös suunnitelmista vähentää yleissivistävien oppiaineiden määrää ammatillisesta koulutuksesta.

– Se johtaa osaamistason laskuun ja vähentää kykyä kehittää osaamista yhteiskunnan muuttuessa. Oppimisen on oltava aidosti mahdollista kaikille.

Aurinkoinen, mutta tuulinen sää keräsi torille kohtalaisesti yleisöä.

Muuta julkista vappuohjelmaa järjestivät mieskuorolaulajat perinteisellä vappukonsertilla Puistotalon terassilla.

Kolea, tuulinen sää ei estänyt Haminan Teinisirkuksen nuoria esittämästä parastaan SDP:n järjestämässä koko perheen vappujuhlassa.
Ville Skinnari oli kehitysyhteistyö- ja ulkomaankauppaministeri Rinteen-Marinin hallituksessa.

Lue lisää aiheesta:

Previous slide
Next slide

Jaa artikkeli somessa

Lähetä tai printtaa artikkeli