Haminan talousalueen uutislehti

Haminalainen ja ylpeä siitä

Aina välillä kuulee kaduilla ja toreilla tokaisuja, ettei täällä tapahdu mitään, eikä tänne tule ketään.

Tapahtumisella voi tietysti tarkoittaa monenlaisia asioita. Kokoonsa nähden Hamina tarjoaa laajan kirjon erilaisia tapahtumia, kulttuuria, urheilua ja kansanjuhlia.

Haminan strategiassa on lupaus edistää kaupungin elinvoimaa muun muassa kehittämällä Haminasta entistä monipuolisempi kulttuuri-, liikunta- ja tapahtumakaupunki ja kasvattamalla kaupungin tunnettuutta Suomen festivaalikaupunkina.

Meiltä puuttuu ehkä megaluokan tapahtumakeskus ja mittavat majoituspalvelut. Mutta tarvitsemmeko niitä. Esimerkiksi hotellipalveluissa lähikaupungit turvautuvat jo nyt isojen tapahtumien yhteydessä toistensa tarjontaan.

Hamina on monella tavalla kokoaan suurempi, kaupungin tapahtumaorganisaatio on tottunut järjestämään isoja, monista elementeistä rakentuvia tapahtumia. Pikkukaupungin miljöö, historia ja linnoituksen tarjoamat ainutlaatuiset puitteet erottavat Haminan kaupunkina muista, edukseen.

Yhtä näkyvä ja merkityksellinen tekijä tapahtumien ilmeelle ovat kaupunkilaiset; haminalaiset saavat festivaalivierailta usein kiitosta ystävällisyydestään, vapaaehtoiset talkoolaiset ja yhteistyössä toimivat paikalliset yhdistykset ovat korvaamaton apu tapahtumajärjestäjille.

Ehkä nuo hokemat voitaisiin siis heittää romukoppaan ja olla reilusti ylpeitä siitä mitä meillä on.

Jaa kirjoitus somessa

Lähetä tai printtaa kirjoitus