Haminan talousalueen uutislehti

Uudistunut kirjasto on kaunis ja toimiva

Kun kirjasto viime viikolla avautui yli vuoden kestäneen remontin jäljiltä, totesi moni että hyvää kannatti odottaa.  Avara, paljon toiminnallisia tiloja, tyylikäs värimaailma, siinä yleisön esittämiä arvioita remontin lopputuloksesta.

Kirjastopalvelujen esimies Laura Korhonen kiittää uusien tilojen suunnitteluun ja toteutukseen osallistuneita.

– Henkilökuntamme oli tietenkin mukana suunnittelussa, ja varsinkin musiikki- ja lastenosaston hoitajien asiantuntemus auttoi oikeiden käytännöllisten ratkaisujen löytämisessä. Lappeenrantalainen suunnittelutoimisto CDM teki kokonaissuunnittelua, mutta iso rooli oli myös kalustetoimittaja Iskun aluemyyntipäällikkö Mika Hämäläisellä joka toimi todella asiakaslähtöisesti ja antoi monia arvokkaita huomioita.

Avajaisviikolla kirjastossa toteutettiin myös Hamina-päivän jälkeen luvattu kakkukahvitarjoilun uusintakierros.

– Se olikin vilkas päivä. Arviolta tuhat ihmistä kävi kahvilla ja samalla tutustumassa kirjastoon.

Toivottavasti mahdollisimman moni löytää käyntikohteekseen kirjaston, jossa voi kirjojen lainaamisen lisäksi viettää aikaa muutenkin.

Remontin yhteydessä entisiin henkilökunnan tiloihin kirjaston takaosaan tehtiin hiljainen työskentelytila jota voi käyttää vaikkapa kokousten pitoon.

– Siellä on 19 istumapaikkaa ja liikuteltava esitystekniikka. Tilan varaus tapahtuu ainakin toistaiseksi kirjaston asiakaspavelusta.

Huonojalkaisille iso asia on varmasti hissin saaminen, mikä helpottaa siirtymistä alakertaan kirjastogalleriaan.

– Syksyllä alkaa kirjaston demokratiahanke ja Päättäjä tavattavissa -keskustelutilaisuudet. Niissä kuntalaiset ja päättäjät pääsevät keskustelemaan ajankohtaisista, ennalta sovituista kunnalliseen päätöksentekoon, Haminaan ja haminalaisuuteen liittyvistä aiheista, Laura Korhonen muistuttaa.

– Keräämme kuntalaisilta aiheita näihin keskustelutilaisuuksiin. Ensimmäinen keskustelu on 26.9.

Ehdotuksia voi jättää laatikkoon, joka löytyy Laura Korhosen, uudesta lempipaikasta kirjastossa, riipputuolien luota.

 

Kirjastosta löytyy useita mukavia ja kauniita istuskelupaikkoja. – Tämä sohvan väritystä ovat monet ihailleet, kertoo kirjastopalvelujen esimies Laura Korhonen.

Lue lisää aiheesta:

TATTOO jättijako 6.5.-toistaiseksi
Previous slide
Next slide

Jaa artikkeli somessa

Lähetä tai printtaa artikkeli