Haminan talousalueen uutislehti

Hamina Pride oli ilon ja valon juhlaa

Historian ensimmäistä Hamina Pridea vietettiin aurinkoisessa Kesäpuistossa. Ihmisiä oli paikalla runsaasti, nuoria, vanhoja, lapsiperheitä.

– Ei ole heitä tai teitä joita ehkä jotenkin suvaitaan, on vain meitä, totesi kaupunginvaltuuston puheenjohtaja Titta Erkkilä kaupungin tervehdyspuheessa.

Puheessa on vahva viesti: seksuaali- ja muiden vähemmistöjen suvaitsemisen tai sietämisen ja hyväksymisen välillä on ero. Tasa-arvoinen kohtelu toteutuu vain aidon hyväksymisen kautta.

– Älä pilkkaa, älä oleta, kuuntele ja opi, anna tilaa, puutu häirintään. Ajattele, että maailmassa on muutakin kuin se minkä itse tietää ja kokee, Setan tervehdyksen tuonut Sateenkaarisenioreiden yhdistyksen puheenjohtaja Risto Hartikainen koetti avata kohtaamattomuuden isoa kuvaa.

– Etuoikeutetut voivat käyttää voimaansa ja rohkeuttansa puolustaakseen niitä jotka erilaisuutensa vuoksi eivät aina saa hyväksyntää, kaupungin kulttuurituottaja Henni Kiri, Sateenkaarisenioreiden puheenjohtaja Risto Hartikainen ja Hamina Priden puheenjohtaja Wilma Heino toivovat.

– Homous tai lesbous ei ole valinta. Eheyttämishoitoihin painostamalla on saatu monia ihmisiä rikki. Homoseksuaalisuus ei ole jotain mistä ihmisen voisi parantaa. Kaikilla ihmisillä on tarve tulla hyväksytyksi, kuulua laumaan.

Sunnuntain Pride-juhlaa oli varmuuden vuoksi turvaamassa sekä poliisi että järjestysmiehet. Tapahtuma sujui rauhallisesti ja iloisissa tunnelmissa.

Lue lisää aiheesta:

Previous slide
Next slide

Jaa artikkeli somessa

Lähetä tai printtaa artikkeli