Näytelmän keskiössä on poliisi Reinikaisen (Jan Mykkänen) ohella myös hänen äitinsä Lempi (Eeva-Kaarina Mäkelä). kuva: Haminan teatteri/Mari Salmenhaara.

Tieto Haminan teatterin tämän kesän komediasta on levinnyt niin liukkaasti, että lippuvarauksia on tehty jo ennen lipunmyynnin alkua enemmän kuin koskaan aiemmin. 1980-luvulla suomalaisia televisiossa hurmannut tamperelainen poliisikonstaapeli Reinikainen ei siis ole menettänyt vetovoimaansa vieläkään.

Haminassa lauantaina 1.7. ensi-iltaan tuleva Reinikainen perustuu Neil Hardwickin ja Jussi Tuomisen Ylen TV 2:lle luomaan sarjaan, joka palkittiin hauskimpana suomalaisena televisio-ohjelmana v 1982. Ehdotettiinpa Reinikaiselle aikanaan myös Vuoden Poliisin titteliä, mutta ehdotus torjuttiin, koska titteliä ei voitu myöntää mielikuvitusolennolle. Näytelmäksi Reinikaisen dramatisoi tamperelainen teatteriohjaaja Panu Raipia ja Haminassa sen ohjaa Ville Virkkunen.

Haminassa ei nähdä paikallista versiota Reinikaisesta, vaan tuttu ja turvallinen tamperelaispoliisi, joka ratkaisee ongelmalliset tilanteet pamputtamisen sijaan puhumalla ja nimenomaan tamperelaisittain. Haminan teatterin näyttelijöillä onkin ollut täysi työ opetella Tampereen murteesta muutakin kuin tervehdys: moro! Alkuperäistä Reinikaista näytteli Tenho Sauren, Haminassa Reinikaisena nähdään Jan Mykkänen.

Mutta vaikka kyse on poliisi Reinikaisesta, näytelmä on myös hänen äitinsä Lempin tarina, kertoo ohjaaja Ville Virkkunen. Lempin roolissa on Haminan teatterin vankimpaan tukijoukkoon kuuluva Eija-Kaarina Mäkelä. Kyse on toki edelleen komediasta, mutta siinä on myös perusinhimillisiä ja vakavia sävyjä, jotka liittyvät mm vanhenemiseen. Se joka tapauksessa luvataan, että katsojilla tulee olemaan hauskaa.

Reinikainen nähdään kesäteatterissa Ruutikellarin takana yhteensä 16 kertaa.