Haminan talousalueen uutislehti

Vehkalahden kylämuseo avautuu

Kesäpäivä ruismaalla Vehkalahden kylässä Kannusjärvellä. Kuva: Haminan kaupungin museot.

Vehkalahden kotiseutumuseo, joka yleisöäänestyksen perusteella nimettiin uudelleen Vehkalahden kylämuseoksi, avautuu 1.-2.7. Takana on talon täysremontti.

Vuonna 1871 valmistunut, alunperin Vehkalahden vanhin koulurakennus, kärsi jo moninaisista vanhuuden vaivoista, eikä 1960-luvulta asti lähes muuttumattomana säilynyt näyttely sekään enää palvellut nykymuseokävijän tarpeita.

Osittain remontoitu rakennus ja uudistettu näyttely avautuvat yleisölle lauantaina 1. heinäkuuta. Työt jatkuvat vielä tämän jälkeenkin, mutta osa museosta haluttiin avata jo tänä kesänä  katsottavaksi ja käytettäväksi.

Museon vehreä pihamiljöö katsomoineen ja toimivine pajoineen itsessään tarjoaa mukavat puitteet varsinkin kesäisille tapahtumille, mutta nyt myös museon sisätiloihin on raivattu tilaa pienimuotoisia tapahtumia varten.

Koko heinäkuun ajan museolla tapahtuu monenlaista musiikkiesityksistä työnäytöksiin. Tuleva kaksipäiväinen avajaistapahtuma avaa Huikea heinäkuu Husulassa-nimen saaneen tapahtumasarjan.

Avautuva näyttely kertoo Vehkalahden kylien historiasta. Kaikenikäisten kiinnostusta havitteleva näyttely sisältää osioita joissa pääsee katsomisen ohella myös koskemaan. Tiukkaa tietosisältöä ja museoesineitä ei näyttelystä ole myöskään unohdettu, vaan ajatuksena on ollut tuottaa mahdollisimman monenlaisia tarpeita palveleva tila.

Vehkalahden kylämuseon (Kuninkaantie 3, Husula) avajaisia vietetään 1.-2.7. klo 12-15. Molempina päivinä on luvassa koko perheelle sopivaa ohjelmaa. Lauantaina väkeä viihdyttää mm. bussikuski Töötti, Husulan laulumiehet, sekä Asekerho -93, joka ampuu alkuun tykinlaukaukset.

Sunnuntaina Uudenmaan karoliinit äkseeraavat ja Jytämummo tanssittaa pikkuväkeä. Molempina päivinä paikalla ovat myös Haminan Hywät Asukkaat ja Haminan Keskiaikaiset.

Sekä lauantaina että sunnuntaina museo tarjoaa 200 ensimmäiselle kahvin ja pientä makeaa. Myös perinteiset kesälampaat laiduntavat museon pihan perällä. Tapahtumaan on vapaa pääsy.

Lue lisää aiheesta:

Jaa artikkeli somessa

Lähetä tai printtaa artikkeli