Haminan talousalueen uutislehti

Juhlakulkue pohjustaa Elomarkkinoiden tunnelman

Elomarkkinoiden avajaiset ovat perinteisesti torstaina ja markkinakulkue on avajaisten odotetuimpia tapahtumia.

Tänä vuonna 50 vuotta täyttävien markkinoiden ohjelmassa on perinteinen markkinakulkue sekä jälleen kerran mahtava avajaisohjelma Puistotalon edessä.

Avajaisjuhlassa esiintyy muun muassa Kotkan seudun musiikkiopiston opettajat ja oppilaat. Markkinat avaa ja juontaa perinteisesti markkinavouti Pentti Hannula.

Hannula muistaa elävästi myös Elomarkkinoiden avajaisvaiheet, vaikkei tuolloin 24-vuotiaana nuorena miehenä järjestelyihin osallistunutkaan.

– Elomarkkinat ideoi Martti ”Masa” Montonen ja juonessa olivat heti mukana myös lääkäri Claes Cedercreutz eli ”Reutsi”. Reutsi kirjoitti näytelmän Myllynkiven tarina, joka esitettiin markkinoiden yhteydessä vuosina 1973, -74 ja -76. Myllynkivi esitettiin vielä 2003 kesäteatterin ja elomarkkinoiden 30v. juhlien kunniaksi, kertoo Hannula.

Pentti Hannula on toiminut markkinavoutina kesästä 2011 alkaen.

– Vilkkaat markkinat ovat tietysti niin myyjien kuin asiakkaidenkin toive. Myyjien parissa on kuitenkin menossa sukupolvenvaihdos, mutta toivottavasti nuorempi kaartikin innostuu markkinatunnelmista.

Kulkue on edelleen keskeinen tapahtuma Elomarkkinoilla. Se starttaa torstaina 10.8. klo 17 RUK:n kentältä Raatihuoneentorin kautta kohti Haminan toria. Markkinoitten avajaistilaisuus alkaa Puistotalon terassilla klo 17.30.

– Avajaisten tahti on tiivis, sillä monilla on sitten jo kiire Haminan Bastionissa klo 19 alkavaan oopperaesitykseen.

Lue lisää aiheesta:

Jaa artikkeli somessa

Lähetä tai printtaa artikkeli