Haminan talousalueen uutislehti

Lisää liikuntamahdollisuuksia Tarmolaan

Uutta laavua testaamassa avajaistapahtumassa kesäkuun puolivälissä.

Tarmolan suosittu viiden kilometrin mittainen lenkkeilypolku sai kolmen kilometrin jatkolenkin tänä kesänä. Haminan kaupunki tilasi lisälenkin opastettuun lenkkeilypolkuun upouuden laavun kera Haminan Latu Ry:ltä.

Yhdistys ryhtyi tuumasta toimeen ja alkoi yhdessä kaupungin kesätyöntekijöiden kanssa rakentamaan laavua ja tekemään polkua.

– 15. päivä toukokuuta neuvottelut kaupungin kanssa olivat valmiit ja 20. päivä aloitettiin rakentaminen, kertoo Haminan Ladun Oivi Joffel.

– Polun tekeminen ei ole helppoa hommaa: ensin tiedustellaan minne sen sen voisi tehdä, sen jälkeen raivataan tarvittavat puut, mustikanvarvut ja muut esteet pois tieltä, ja lopuksi niitetään polkujen sivustat, jotta lenkkeilijät säästyisivät punkeilta.

Kesätyöläiset rakentamassa ojan päälle siltaa uudella polulla.

Tiistaina 25. päivä heinäkuuta 28 reippaan patikoitsijan joukko kiersi lenkin testaten samalla myös laavun Haminan Ladun järjestämällä patikalla. He olivat hyvin tyytyväisiä uuteen polkuun ja laavuun. Ihmisiä oli Haminan lisäksi tullut myös Kotkasta ja jopa Kouvolasta asti!

– Tässä on hiihtolatu talvella, joten paikka on ulkopaikkakuntalaisille tuttu. Ihmisiä käy talvella hiihtämässä Kotkasta, Kouvolasta ja jopa Lappeenrannasta käsin, sanoo retken järjestänyt Reijo Rantakari.

– Haminaan on siis onnistuttu saamaan niin mieluisia liikuntapaikkoja, että monet haluavat tulla sen vuoksi pitkänkin matkan päästä. Patikoita järjestetään kerran kuukaudessa ja niihin saa osallistua täysin ilmaiseksi! Yhteistyökumppaneina toimii Eläkeliiton Vehkalahden osasto ja kaupunki.

Ihmisten kynnys lähteä luontoon lenkkeilemään on huomattavasti pienempi, jos he voivat seurata vain merkittyä reittiä, eikä tarvitse pelätä eksymistä.

Monet haluavat hautautua ajatuksiinsa ja rentoutua luonnossa, mikä ei ole mahdollista, jos täytyy koko ajan painaa mieleensä minne on kääntynyt ja mistä.

Tämän vuoksi työ, jota kaupunki ja Haminan Latu on tehnyt on erittäin arvokasta ottaen huomioon kaikki ne lukemattomat terveysvaikutukset, mitä luonnossa liikkuminen antaa.

– Aluksi merkintöjä oli huomattavasti harvemmassa, mutta sitten tuli viestiä lenkkeilijöiltä, jotka pyysivät niitä lisää, jotta heillä ei olisi epävarma olo siitä, ovatko he oikealla polulla, kertoo Reijo.

– Pehmeät polut ovat myös huomattavasti mukavampia kävellä ja terveellisempiä mm. nilkalle, kuin kova hiekka tai- asfalttipohja. Urheilijat juoksevat myös mieluummin pehmeillä poluilla, sillä se pienentää huomattavasti riskiä rasitusmurtumiin. Tarmolaan on kevään aikana ilmestynyt myös useat kuntoportaat, sekä liikuntalaitteita.

Previous slide
Next slide

Jaa artikkeli somessa

Lähetä tai printtaa artikkeli