Haminan talousalueen uutislehti

Sarjapaikka varmistui, naisten superia myös ensi vuonna

G-tytöt kajauttivat valokuvaajalle kannustuslaulunsa: "Lattia tärisee, seinät kaatuu. Varokaa, varokaa HP saapuu". Tytöt turnaustunnelmissa ylärivissä vas. Maisa, Kira, Enni, Anna ja Asta sekä alarivi vas. Vilja, Elsa, Amanda, Oona ja Rosa.

Uuden kotiyleisön voi valloittaa monella tavalla. HP:n superpesisjoukkueen tulokas Elise Lähdemäki teki sen iskemällä kunnarin heti ensimmäisellä lyöntivuorolla Roihuvuori-pelissä.

HP:lle tuli tarvetta nopeille kintuille, koska Kirittäret kutsui takaisin Roosa Lappalaisen ja Haminan ykköskärki Terhi Värri on potenut jalkavaivaa.

Seinäjoen Maila-Jussien ykkössarjajoukkueesta pestattu Elise Lähdemäki, 20, pelasi oranssipaidassa ensimmäisen kerran toissa sunnuntain ottelussa Kirittäriä vastaan. Keskiviikkona hän teki komean debyytin Vallikentällä.

– Joukkuekavereiden kanssa on käyty torikahvilla. Se tuntuu olevan tärkeä juttu täällä. Olen myös pyörällä kierrellyt kaupunkia, Lähdemäki kertoi tutustumisestaan Haminaan.

HP varmisti sarjapaikkansa lyömällä Roihuttaret  2-0 (3-2, 6-3). Lähdemäki toi kärkikiitäjänä neljä juoksua.

Roihuttaret-ottelu oli tuonut Haminaan jälleen kerran myös HP:n kakkosvahdin Jemina Vainionperän äidin Nina Kokkolan läheistensä kanssa Kuopiosta saakka. Yli 630 kilometrin edestakainen matka ei tunnu missään.

–Aito tunnelma on paikan päällä, Kokkola muistutti.

HP pystyi lauantaina rakentamaan Seinäjoella vain kolme kolmostilannetta. Sellaisella lukemalla ei ole mitään jakoa kovaa kotijoukkuetta vastaan. SMJ vei pelin 2-0 (5-2, 7-0).

Sunnuntaina HP haki pitkän kaavan mukaan eli kotiutuskisan jälkeen pinnat sarjan hännänhuipulta Kempeleen Kiriltä. Lukemat olivat 1-0 (2-2, 1-1, 0-0, 3-2). Oranssipaitojen kippari Linda Kemppainen löi kaksi juoksua.

Kun kolme runkosarjaa on jäljellä, HP:llä on ohuen teoreettinen mahdollisuus pudotuspeleihin. Joensuun Maila on seitsemän pistettä haminalaisten edellä ja Vaasa kahdeksan.

HP:n pitäisi käytännössä voittaa 2-0 Kirittäret, Roihu ja JoMa. Lisäksi JoMa saisi viedä kahdessa ottelussa Kempeleeltä vain jakson. Jos Vaasa halutaan ohittaa, pohjalaisten pitäisi hävitä puhtaasti kaikki kolme peliään, joista yksi on KeKiä vastaan.

Lue lisää aiheesta:

Jaa artikkeli somessa

Lähetä tai printtaa artikkeli