Haminan talousalueen uutislehti

VeVe:n nuoret olympiavoittajan opissa

Olympiakultamitalisti ja kaksinkertainen keihäänheiton Suomen mestari Tapio Korjus kävi opastamassa nuoria heittäjiä Haminassa.

Korjus on Vehkalahden Veikkojen kasvatti, ja käy aika ajoin verestämässä urheilukentän muistoja mm. vetämällä harjoituksia nuorille.

Kuortaneen urheiluopiston rehtorina Korjuksella on huikea pedagoginen tausta oman huippu-urheilijan uran tuoman kokemuksen lisäksi. Korjus edusti Vehkalahden Veikkoja voittaessaan keihäänheiton Suomen mestaruuden 1987.

Työ liikunnanopettajana vei pian Lapualle, ja Lapuan Virkiää hän edusti voittaessaan olympiakullan Soulissa 1988.

– Meidän yhteistyö on alkanut jo silloin kun Tapio oli 9-vuotias poikaviikari, muistelee Juha Heikkilä, Veikkojen yleisurheilun monipuolinen puuhamies.

– Siellä hän juoksenteli kentällä muiden ikäistensä mukana.

Tapio Korjus ohjasi nuorille ensin puolen tunnin lämmittelyn mikä korosti kunnollisen verryttelyn merkitystä. Heittojen harjoittelu oli kannustavaa ja siihen sisältyi paljon henkilökohtaista ohjausta.

– Keihäänheitossa tarvitaan räjähtävää nopeutta ja vaiheittaisen heiton hallintaa. Auttaa paljon jos löytää oikean rytmin ja oivaltaa heittoasennon, silloin harjoittelu tuottaa nopeammin  tulosta. Kyllä täältä löytyi heittäjiä joilla tätä oivallusta on, jutteli Korjus.

Hän ohjasi lapsia ja nuoria kahdessa ryhmässä. Ensin olivat vuorossa 11-15 -vuotiaat ja sen jälkeen kilparyhmässä heittävät, Meri Rautamiehen valmentamat Tiina Huttunen ja Neea Lanki. Heille harjoitus antoi hyvän silauksen ennen oman ikäluokan Suomen mestaruuskisoja.

Nuoret pääsivät Haminan urheilukentällä heittämään erinomaisissa olosuhteissa, sillä heittoalustaksi oli saatu kesäkuussa nykyaikainen mondo.

– Yhdet piirikisat siinä on jo heitetty. Ja pian on vuorossa perinteinen Tapsan heittokisa. Toivottavasti Korjus pääsee paikalle katsomaan nimikkokisaansa!

Lue lisää aiheesta:

Jaa artikkeli somessa

Lähetä tai printtaa artikkeli

Previous slide
Next slide