Haminan talousalueen uutislehti

Kansallisoopperan vierailu: Verdi vei mennessään

Loppuunmyyty esitys tarjoili kuuntelijoille huikean elämyksen. Kuva: Jarno Koivula.

Haminan kesäkonserttien sarja sai torstaina ainutlaatuisen alun kun Suomen kansallisooppera toi Bastioniin Giuseppe Verdin Requiemin. Esityksen johti kansallisoopperan ylikapellimestari Hannu Lintu. Sopraano Silja Aalto, mezzosopraano Maiju Vaahtoluoto, tenor Mika Pohjonen ja basso Matti Turunen.

Kansallisooppera vieraili Haminassa ensimmäistä kertaa.

– Kansallisoopperan ensivierailu Hamina Bastionissa on valtavan suuri lahja musiikillisesti ja kulttuuripoliittisesti Haminalle ja koko kaakonkulmalle. Tuntuu hyvältä että oopperan väki ylikapellimestari Hannu Lintua myöten olivat vaikuttuneita paikasta, mutta myös tiimistämme, joka onnistui tekemään heidän työpäivästään myönteisesti mieleen painuvan, kertoo Lassi Ikäheimo Hamina Tattoo festivaalin taiteellinen johtaja ja konserttiprojektin vetäjä.

Ennen esitystä kapellimestari Hannu Lintu kertoi tunnelmistaan:

– Suuni loksahti auki, kun näin Hamina Bastionin. Paikka vaikutti aivan valtavalta ja katsomo sen keskellä pieneltä paikan kokoon nähden. Tilaan syntyi kuitenkin intiimi tunnelma ja akustiikka on loistava. Täällä voisi pitää vaikka oopperajuhlat!

Lintu kertoi havainneensa jo harjoituksissa, että Bastionin tiilimuurit pitävät äänen areenalla ja tuovat sointiin hyvällä tavalla lämpimän sävyn.

Kansallisoopperan orkesterista ja kuorosta sekä Helsingin filharmonisen kuoron laulajista muodostettu 180 muusikon ensemble tarjoili vaikuttavan esityksen loppuunmyydylle, yli tuhannen hengen katsomolle.

Italialaisen Giuseppe Verdin Requiem on sielunmessu, mutta sitä on kutsuttu myös säveltäjän parhaaksi oopperaksi. Muun hengellisen musiikin rinnalla Verdin Requiem on järisyttävän energinen ja dramaattinen teos, jonka hiljaisinkin kuiskaus ja intensiivisin pauhu toistuivat väkevinä Bastionin muurien keskellä.

Kesäkonserttien sarja sai jatkoa perjantaina UMO Helsinki Jazz Orchestran Muistojen bulevardi -konsertilla solisteinaan Aili Ikonen ja Sami Pitkämö. Lauantaina oli vuorossa kitaravirtuoosi Marzi Nyman yhtyeineen ja Jimi Hendrixin musiikki.

– Kansallisoopperan vierailun järjestelyt ovat sujuneet hyvin, totesi kaupungin tapahtumajohtaja Susanna Kuoppala (vas.). Teiju Aution ja Seepo Serolan maisteltavina uudet Tattoo 2024 nimikkoviinit.
Outi ja Matti Karhu kuuntelevat musiikkia lähes laidasta laitaan. – Kansallisoopperan vierailu Haminassa on ainutlaatuinen tilaisuus.

Jaa artikkeli somessa

Lähetä tai printtaa artikkeli

Previous slide
Next slide

Lue myös