Haminan talousalueen uutislehti

Tapahtumat tarjoavat elämyksiä ja ansaintamahdollisuuksia

Kaupunki on vakavasti lunastamassa ”festival town” -mainoslausettaan, sillä olihan taas viikko!

Kaupunki todella näytti moni-ilmeisyyttään: Bastionin korkeatasoiset kesäkonsertit kolmena peräkkäisenä päivänä, muu musiikkitarjonta, Meyerin talon valtaus, elomarkkinat … erilaisia tapahtumia, niin kaupungin kuin muiden toimijoiden järjestäminä tuntui riittävän jokaiselle päivälle.

Tapahtumarikkaan viikon aikana kaupungin väkiluku kasvoi silminnähden. Musiikinystäviä tuli eri puolilta Suomea, osa heistä jäi kaupunkiin koko viikonlopuksi.

Perjantaina kesän viimeinen risteilyalus Haminaan toi kaduille kansainvälisen tunnelman. Matkailijat löysivät kaupungista monenlaisia tutustumiskohteita.

Myymälöiden ja museoiden lisäksi turisteja näkyi etsimässä geokätköjä pitkin kaupunkia, ihmettelemässä Ruk-kurssin päätösparaatia, viettämässä aurinkoista päivää Tervasaaressa.

Superviikonloppu ei olisi ollut niin näkyvä ilman elomarkkinoita. Väkeä kuhiseva tori runsaine myyntipöytineen keräsi ihmisiä yhteen. Kun sääkin oli aurinkoinen ja helteinen, antoi iloinen torimeininki lämminhenkiset puitteet koko viikonlopulle.

Vuonna 2006 vietettiin Haminassa Karjalaisia kesäjuhlia. Juhlien ohjelmaan kuuluvasta kuorokatselmuksesta lähtien minulla on ollut salainen haave. Kunpa Haminaan saataisiin hyvätasoinen kuorokatselmus tai -kilpailu.

Erilaisia kuorofestivaaleja kilpasarjoineen järjestetään myös kansainvälisinä, ja kuorot osallistuvat niihin ilmeisen mielellään.

Kansallisoopperan ylikapellimestari Hannu Lintu kehui Bastionin akustiikkaa. Sopisiko Bastioni myös kuoromusiikin esittämiseen, ainakin puitteet olisivat mahtavat.

Jaa kirjoitus somessa

Lähetä tai printtaa kirjoitus