Superpesikseen 2024 noussut HP:n miesten joukkue.

Ensi kaudella pelaa Haminasta kaksi joukkuetta superpesistä, HP:n miehet ja naiset.

Miesten joukkueen nousu varmistui ykköspesiksen kolmannessa finaalipelissä lähes 1800-päisen yleisön edessä, kun HP nujersi Haminassa vierailleen Kankaanpään Mailan jo kolmannen kerran, nyt numeroin 2–1 (1-0, 1-2, 6-1).

Finaalisarjan ensimmäisen pelin HP voitti kotonaan Vallikentällä 2–1 (1-3, 7-3, 6-1) ja toisen  perjantaina Kankaanpäässä 2–0 (2-1, 3-1).

Vallikentällä HP:n parhaana palkittiin Juha Leskinen. 34-vuotias konkari ratkaisi avausjakson voiton huimalla kolmosrajaan uponneella lyönnillä, jolla kotiutti Juha Toikan. Leskisen ratkaisu oli pelinjohdon mielestä voiton avain. Supervuorossa joukkueen sisäpeli taipui jenkoihinsa ja voitto oli lopulta selvä.

Pelin toinen jakso oli niukasti KaMan, kun HP epäonnistui ratkaisulyönneissään.

– Kankaanpään lukkari Rasmus Paananen piti pelin tasaisena erinomaisilla otteillaan. Vasta supervuorossa pelimme irtosi ja löimme heti taululle numerot 6-0, sanoi HP:n pelinjohtajaksi kesken kauden tullut Eerik Häkämies.

– Paananen tylsytti toiminnallaan tärkeimmän aseemme Juha Toikan pomppuvalikoiman pitäen pelin tasaisena.

Kankaanpään pelinjohtaja Atte Hakala myönsi pelin jälkeen HP:n paremmuuden.

– HP oli erityisesti sisäpelissä koko sarjan kiistatta paras pelaaja. Tappion jälkeen olo on nyt tyhjä, tuumi Hakala onnitellen haminalaisia.

Jaksojen mentyä tasoihin 1–1 pelin ratkaisua piti hakea supervuorosta, jossa HP:n lyöntipeli oli rentoa ja vaivatonta. Kaapo Kalmari kotiutti kahdesti Jere Heikkisen, Joosua Rättö Teemu Rouhiaisen, Leskinen Elias Lahden ja Juha Toikka Joosua Rätön. Superin kuudennen juoksunsa HP sai harhaheitolla.

Eerik Häkämiehen otettua pelinjohtajan tehtävät nousi HP kirkkaasti ykköspesiksen parhaaksi joukkueeksi. Samoihin aikoihin palasi Juha Toikka täysipainoisesti joukkueen vahvuuteen. Toikan peli vaihtajana nousi arvoonsa ja joukkue loi vaivattomasti tilanteita.

Joukkueen nuoren kaartin ykköseksi nousi tällä kaudella 18-vuotias Johannes Kiri, jonka peli kakkoskärkenä oli mallikasta. Ratkaisupelin KaMaa vastaan Kiri pelasi puolilla valoilla vastaten vain kopparintontistaan.

– Takareisivamman vuoksi en pystynyt osallistumaan lainkaan sisäpeliin. Onneksi kaverit hoitivat hommat, sanoi iloinen Kiri.

Pelinjohtaja Häkämies aloitti kauden A-poikien pelinjohtajana mutta hänet kutsuttiinkin myös miesten joukkueen töihin kakkospelinjohtajaksi eli ns. mailamieheksi. Rooli muuttui vielä haastavammaksi, kun mies istutettiin heinäkuussa miesten joukkueen pelipäälliköksi. HP:n viuhkassa Häkämies oli 12 pelissä, joista joukkue voitti 10.

– Laitoin opettajaopintoni vuodeksi jäähylle ja keskityin vain pesikseen. Opintoja on jäljellä vielä vuoden verran, sanoi Häkämies.

Viimeisen finaalin tilastoja:  Juha Toikka 2/1/5, Juha Leskinen 2/0/5, Kaapo Kalmari 2/0/4, Joosua Rättö 1/1/5, Elias Lahti 0/2/10, Teemu Rouhiainen 0/2/6.

Palkitut, Ip. Leskinen, IIp.  Kaapo Kalmari.

Yleisöä: 1 783.

  • Slider image
  • Slider image
  • Slider image

Jere Heikkinen (oik.) ja Teemu Rouhiainen juhlivat kaarella jo ennen pelin päättymistä.

Kaapo Kalmarin supervuorossa lyömät kaksi juoksua syntyivät tärkeällä hetkellä supervuorossa.

Joosua Rättö oli päättyneellä pesiskaudella ykköspesiksen lyöjäkuningas.

  • Slider image
  • Slider image
  • Slider image