Haminan talousalueen uutislehti

Lähiruoka-päivänä maaseutu avaa ovensa

Lähiruokapäivää vietetään lauantaina 9.9. Silloin tutustutaan paikallisiin tuottajiin ja yrityksiin, ostetaan tuoreita raaka-aineita ja tuotteita suoraan tekijöiltä itseltään sekä nautitaan puhtaasta, lähellä tuotetusta ruoasta.

Haminasta Lähiruokapäivää ovat järjestämässä Aholafarm Kitulasta, Kirpun tila Ihamaalta sekä Pohjolan tila Onkamaalta.

Kohteisiin voi käydä tutustumassa joko omatoimisesti, tai bussiretkellä joka lähtee Kotkasta, ottaa kyytiin myös Karhulasta ja Haminasta, ja kiertää kaikki kohteet.

Tilausajo Ismo Liikkasen bussiin mahtuu 31 ensin ilmoittautunutta. Ilmoittautumiset Tuula Ahola, p. 0500 466971 tai sähköposti tuula.ahola@aholafarm.fi.

Kierros alkaa Aholafarmin Latopirtiltä.

– Kymenlaakson Liiton ja Cursorin maakunnan ruokaidentiteettiä hakevan hankkeen puitteissa olemme kehittäneet oman Kymenlaakso -menun, joka katetaan nyt ensimmäistä kertaa tarjolle, kertoo Tuula Ahola Aholafarmilta.

Aholafarmin Kymenlaakso -menun pääraaka-aine on karitsa, jonka ympärille on luotu noutopöytäkokonaisuus.

– Menun pääruokalajina on tilliliha, jota on alunperin tarjoiltu juhlaruokana. Kouluruokana tarjottu tilliliha on jotain aivan muuta kuin alkuperäinen, pitkään hauduttamalla ja oikein maustamalla valmistettu juhlapöydän herkku, Tuula kertoo.

– Karitsanliha tulee Seppälän lammastilalta Miehikkälästä. Samoin muut noutopöydän ruoat ovat lähellä tuotetuista raaka-aineista.

Latopirtin Kymenlaakso -menua pääsee maistelemaan ainoastaan varaamalla ennakkoon Tuula Aholalta. Lounas on tarjolla klo 12-14.

Kirpun tilalla on avoimet ovet klo 10-16.

– Kutsumme vierailijat tutustumaan tilan hunajantuotantoon ja tarhamehiläisten elämään. Voit sovittaa tarhureiden käyttämää suojapukua ja tutustua tarhauksessa käytettäviin työvaiheisiin sekä välineisiin, kertoo Satu Kirppu.

Navetan vintin myymälässä on uuden sadon hunajaa, muita satokauden herkkuja sekä kahvio.

– Lasten ja aikuisten yhteisessä puuhapisteessä voitte askarrella ja tilan pihapiirin leikkimielisellä tehtäväpolulla testata mehiläistietämystä.

Pohjolan tilalla järjestetään pienet maalaismarkkinat klo 10-16. Myytävänä on tilalla kasvatettavan ylämaankarjan sekä sianlihaa ja kananmunia, Porkkanaisen vihanneksia, Pia Lukinin leipää, Uudenkujanahon leikkokukkia, Kymenlaakson Makeistukun lakritsaa sekä Rantalan Aittapuodin lifestyletuotteita.

– Mutte-ponikin tulee paikalle. Myös oman tilamme eläimiin pääsee tutustumaan, sanoo Pasi Piispanen Pohjolan tilalta.

Ostoksia varten kannattaa varata käteistä rahaa, sillä pankkikortti tai mobilepay käy maksuvälineenä vain osalle myyjistä.

Lue lisää aiheesta:

Previous slide
Next slide

Jaa artikkeli somessa

Lähetä tai printtaa artikkeli