Haminan talousalueen uutislehti

Lelu voi tarjota puitteet isompaankin

Hitaan ajon oppitunnilla piipahti myös haminalainen nuorimies Eetu Laurinoja. Miltä tuntui? – Tuntui hyvin hitaalta ajolta, tuumi Eetu. Koulutusta valvoivat liikenneopettajat Mika Tiitinen (vas.) ja Kai Koivisto.

Seutukunnallinen nuorisotapahtuma toteutettiin Haminassa Lelun moottoriradan liepeillä. Asialla olivat yhteistuumin Haminan kaupungin ohella myös muut Etelä-Kymenlaakson kunnat Kotka, Pyhtää sekä Kaakon kaksikon kunnat Miehikkälä ja Virolahti.

– Tämän tapahtuman toteutuminen on osoitus seudun kuntien nuorisotoimien yhteistyökyvystä ja -halusta, tuumi tyytyväisenä Haminan puolesta järjestelyvastuun kantanut Haminan nuoriso-ohjaaja Jimi Penttinen.

Kuntien ohella esittelypisteineen olivat paikalla myös pelastuslaitos, SPR, Liikenneturva ja autokoulut. Mukana olivat myös mm. Haminan Seudun Moottorikerho, Eagle Karting ja Walkers-autojen kolonna.

Toimipisteiden kiertämiseen nuoria kannusti tarrakortti, joka osallistui palkintojen arvontaan, kunhan tarrapaikat kortissa täyttyivät.

Keskeiseksi puheenaiheeksi nousi rapistuneen Lelun moottoriradan peruskunnostus.

– Meillä on valmiina suunnitelmat lupineen. Puuttuu vain rahoituspäätös, joka panisi kunnostukseen vauhtia, sanoi Jimi Penttinen.

Kartingradan asfaltointi on kaukaa viime vuosituhannelta. Rakenteiden peruskorjauksen päälle rata tarvitsee uuden päällysteen, jolloin rata kelpaisi puitteineen vaikka pikkuformuloitten eli kartingautojen kilpailutoimintaan.

Paremmin ovat Lelussa asiat motocrosspuolella. Rataa ja sen profiilia on kunnostettu osin talkoovoimin raskailla maansiirtokoneilla ja rata onkin vilkkaassa käytössä.

Lelun mahdollisuuksia tarkasteli myös Marko Korpela Miehikkälästä. Hän on ollut kantava voima Miehikkälän moottoriurheilukeskuksen rakentamisessa Pulakorpeen.

– Kovalla työllä olemme saaneet aikaan kansalliseen kilpailutoimintaan kelpaavat puitteet. Crossiradallamme on pituutta 1700 metriä, kertoi Korpela.

Haminan kaupunginjohtaja Ilari Soosalu (vas.) tutustui moottorimiehenä innolla Lelun tapahtuman antiin. Juttukumppaneina Haminan mopokerhon vetäjä Markku Purkunen sekä kaupunginvaltuutettu, koulutusvaliokunnan puheenjohtaja Juha Kytömäki.

Lue lisää aiheesta:

Previous slide
Next slide

Jaa artikkeli somessa

Lähetä tai printtaa artikkeli

Lue myös