Haminan Ampumaseuran Aleksi Leppä menestyi Bakun MM-kisoissa: olympiapaikka ja hopeaa!

Leppä ampui 300m kiväärin 60 laukauksen makuukilpailussa hopealle tuloksella 599. Lepän ainoa yhdeksikkö tuli toiseen sarjaan.  Leppä on nyt saavuttanut mitalin kolmissa peräkkäisissä MM-kisoissa. Jo aiemmin Leppä saavutti Suomelle paikan Pariisin olympialaisiin pienoiskiväärin 50 m 3×20 ls-kilpailussa.

– Sää Bakussa oli 300 metrin kisan aikana poikkeuksellinen. Yleensä siellä tuulee vahvasti ja ammunta tulee rytmittää tuulen mukaan, mutta nyt oli täysin tyyni keli ja aurinko pysyi tasaisen pilvikerroksen takana, joten Aleksikin ampui täysin itselleen poikkeavalla taktiikalla, kertoi valmentaja Marko Leppä.

– Olipahan kilpailu. Sanoin Tapsalle (maajoukkuevalmentaja Tapio Kajan) aamulla, että pakko ampua rauhallisella rytmillä, sillä tänään ei kulje, jos alkaa ampumaan vauhdilla. Tämä osoittautui hyväksi taktiikaksi. Ammunta tosin kesti ihan viimeiselle minuutille saakka. Oma ennätyskin parani mulla parilla pisteellä, kertoi Aleksi.

Leppä päätti pitkän MM-turnauksensa ampumalla vielä maanantaina 300m kiväärin 3×20 laukauksen kisassa kahdeksanneksi tuloksella 584, joka jäi vain kolme pistettä kullasta.