Haminan talousalueen uutislehti

Urheilu ja taide tekevät meistä onnellisia

Kuluneet viikot ovat tuoneet ilonaiheita urheilun ystäville, erityisesti pesäpallon seuraajille. Naiset superin nousijajoukkueena pelasivat ennakkoluulottomasti. Joukkueen minimitavoite, sarjapaikan säilyttäminen, täyttyi kepeästi. Kun miehetkin palasivat korkeimmalle sarjatasolle, täyttyivät katsojien odotukset lähes täydellisesti.

Urheilulla on ällistyttävän iso merkitys ihmisten yhteiselle elämälle. Se lisää yhteenkuuluvuuden tunnetta, yhdessä koetut tappioiden alho ja voittojen huuma on jotain jaettua, ja samalla jotain enemmän. Ajatellaan vaikka Suomen ensimmäistä jääkiekon maailmanmestaruutta; 90-luvun laman keskellä se valoi ihmisiin toiveikkuutta ja nostatti itsetuntoa.

Sosiaalisuus on urheilun ydintä. Minkä muun takia menemme katsomaan, kun toiset urheilevat. Tai osallistumme itse joukkuelajeihin tai ryhmätunneille.

Ytimestä löytyy myös urheilun herättämät tunteet. Yhtä syvällisiä elämyksiä ihmiselle tuottaa vain  taide. Urheilu ja taide lisäävät tutkitusti hyvinvointia, terveyttä ja onnellisuutta. Ne nostavat ihmisen tasolle, johon mikään muu ei pysty.

Jaa kirjoitus somessa

Lähetä tai printtaa kirjoitus