Haminan talousalueen uutislehti

Yrittäjä on juhlansa ansainnut

Eilen vietettiin Yrittäjän päivää. Sitä on Suomessa vietetty vuosittain aina syyskuun viidentenä vuodesta 1997 lähtien. Lamavuosien jälkeen tuntui tarpeelliselta tuoda yrittäjyyttä paremmin esille, parantaa yritysten toimintaedellytyksiä ja lisätä arvostusta.

Yritykset ovat elinvoimaisen kunnan kantava voima. Ne työllistävät, tuottavat tavaroita ja palveluita, verkostoituvat toisten yrittäjien kanssa, maksavat veroja. Yrityksillä on merkitystä myös kunnan imagon luomisessa.

Yrittäjille kohdistetulla kuntabarometrilla arvioidaan kuntien ja yrittäjien yhteistyötä ja kunnan onnistumista elinkeinopolitiikassaan. Edellinen kuntabarometri toteutettiin keväällä 2022. Odotetusti monissa Pohjanmaan ja Varsinais-Suomen kunnissa arviot olivat olivat myönteisimmät. Mutta ei Kymenlaaksokaan enää ollut ihan nolo. Esimerkiksi yli 50 000 asukkaan kuntien elinkeinopolitiikan kokonaisvertailussa Kotka ylsi kolmanneksi.

Kymenlaakson kuntien keskinäisessä vertailussa Hamina pärjäsi ihan hyvin. Elinkeinopolitiikan kokonaisonnistumista arvioivassa kyselyssä haminalaisyrittäjien arviot omasta kunnasta ylsivät suurin piirtein tasoihin Kotkan kanssa. Arvosana oli hyvä. Tässä kymenlaaksolaiskuntien vertailussa oli Pyhtää ylitse muiden, sitten tulivat Kotka ja Hamina.

Talousnäkymien turbulenssissa korostuvat paikallisuus, innovatiivisuus ja yhteistyö.

Jaa kirjoitus somessa

Lähetä tai printtaa kirjoitus