Haminan talousalueen uutislehti

Oranssi oli valttia Haminan torijuhlissa

Haminan kaupungin torstaina järjestämässä juhlassa oranssi oli valttia. Juhlinnan keskiössä oli koko edustusjoukkue kahta pelaajaa lukuunottamatta, sillä Kaapo Kalmari ja Jere Heikkinen eivät työesteiden vuoksi päässeet paikalle.

Kaupunginhallituksen puheenjohtaja Antti Pakkanen, kaupunginjohtaja Ilari Soosalu ja kaupunginvaltuuston puheenjohtaja Titta Erkkilä olivat juhlijoiden eturivissä.

–Voimme olla ylpeitä siitä, että HP:n molemmat joukkueet – niin miehet kuin naisetkin pelaavat pesäpallon pääsarjassa ensi kaudella, sanoi Antti Pakkanen tervehdyksessään. 

–Tästä voimme kaupunkina olla todella ylpeitä. Ja siitä kiitos ja onnittelut kuuluvat koko joukkueelle, tukijoille ja kannattajille.

Hamina tunnetaan urheilukaupunkina ja etenkin pesäpallokaupunkina, siitä on osoituksena sekä naisten että miesten joukkueet superpesiksessä. Pitkäjännitteistä työtä lajin menetyksen eteen on tehty Haminassa laajalla rintamalla.

–Huipputason pesäpalloilu on täyttä urheilua. Nykyisillä joukkueilla on erinomaiset mahdollisuudet myös menestyä superpesiksessä, tuumi toritapahtumassa mukanaelänyt entinen HP:n puheenjohtaja Veijo Piispa.

Nuorten valmentajana ja kouluttajana pitkän päivätyön tehnyt Hannu Kämäri katsoo pesäpallokenttää jo laajemmalla perspektiivillä jätettyään valmennustyöt nuoremmille.

– Miesten edustusjoukkuetta on nyt mahdollista syventää omilla pelaajilla. Kun edustusjoukkueen ryhmää kasvatetaan omilla nuorilla 17  18 pelaajaan, pelaavaa ryhmää on mahdollista täydentää omista joukoista, hykerteli Kämäri

6-vuotias pesislahjakkuus Elli Kenttälä sai torijuhlassa räpyläänsä nimmarin superpelaaja Erik Lahdelta. Tukena on Ellin äiti Marja Tulkki.

Jaa artikkeli somessa

Lähetä tai printtaa artikkeli